PvdA Brunssum organiseert alternatief carnaval: Solonaise!

Wandelen

Samen carnaval vieren gaat dit jaar niet, daarom bedacht PvdA Brunssum een soort van alternatief in de vorm van een Solonaise. Alleen, maar toch samen! Twee letterspeurtochten die je in eigen tempo kunt doen van 12 tot en met 19 februari. Ga lekker een rood-geel-groen blokje om en laat je verrassen wat je onderweg allemaal tegenkomt.

Auteur
PvdA Brunssum
Fotograaf
Pixabay

'Zelfs tijdens de oorlog ging de carnavalsviering gewoon door'

Met carnaval vorig jaar werd er nog zo veel bier gedronken dat er een extra tank moest aanrukken naar Café Keulen in Klimmen

Dit jaar wordt er voor het eerst in een eeuw geen carnaval gevierd in Limburg. Bij Mia Verhoeven-Simons uit Klimmen hadden ze vroeger een café. Zij vertelde dat de carnaval of vastelaovend zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog gewoon door ging. Zij en Hub Lipsch van de Heemkunde Vereniging Klumme bevestigen dat men tussen 1940 en 1945 in Ransdaal en Klimmen de carnaval bleef vieren, al was die heel anders dan tegenwoordig.

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Hary van Aken

Stop Awacs Overlast: 'Kies voor uw gezondheid en milieu!'

Stop Awacs Overlast

Stop Awacs Overlast: "De tijd lijkt te hebben stilgestaan door corona. Toch zijn we inmiddels anders gaan kijken tegen de luchtvaart. Studies rond Maastricht Aachen Airport hebben een duidelijk beeld gegeven van de gevolgen van het voortzetten of zelfs uitbreiden van activiteiten: de inkomsten zullen nooit opwegen tegen de verliezen. De schade aan waardedaling van woningen en het gedeeltelijk wegvallen van inkomsten uit toerisme zijn enorm.

Auteur
Stop Awacs Overlast
Fotograaf
Stop Awacs Overlast

Limburgse Marieke Nass (27 jaar) op kandidatenlijst CDA

Marieke Nass (CDA)

Op het CDA-congres heeft Marieke Nass definitief plek 30 op de kandidatenlijst gekregen. Hiermee is Marieke de eerste Limburgse vrouw op de kandidatenlijst, en tevens jongste vrouw op de gehele CDA kandidatenlijst. Zij is zeer blij met deze plek op de lijst en gaat de komende tijd aan de slag met een voorkeurscampagne.

Auteur
CDA
Fotograaf
CDA

Fysiotherapie Van Veldhoven: 'Blijf in beweging!'

Fysiotherapie Van Veldhoven

De coronamaatregelen vormen voor velen een beperking in het dagelijks leven. Toch probeert iedereen, zo goed als dit kan, actief te blijven. Voor ouderen en zwakkere is dit lastiger. De angst voor het virus maakt het uitvoeren van toegestane activiteiten, zoals het dagelijkse rondje wandelen, tot een uitdaging. In onze praktijk merken we dat het overslaan van dit soort activiteiten een grote invloed heeft op de conditie van mensen.

Auteur
Fysiotherapie Van Veldhoven
Fotograaf
Fysiotherapie Van Veldhoven

Betere Buren test negatief en hervat werkzaamheden

Coronabesmetting

Betere Buren in Brunssum heeft vandaag, donderdag 14 januari, alle werkzaamheden weer hervat. Eerder deze week werd een aantal afdelingen preventief gesloten vanwege een coronabesmetting bij een medewerker. Na contactonderzoek is gebleken dat de besmetting niet veroorzaakt is in de werkomgeving maar ontstaan is in de privésfeer.

Auteur
Betere Buren
Fotograaf
Pixabay

Creatief aan de slag dankzij Landgraaf Dreaming

Kleurpotloden

Wil jij positief blijven in deze onzekere tijd? Wil jij je hoop en dromen de ruimte geven en delen met de mensen om je heen? Doe dan mee met ‘Landgraaf Dreaming’! De Vrije Akademie Parkstad lanceert een creatief en corona-proof project voor jong en oud in Landgraaf, genaamd ‘Landgraaf Dreaming’. De naam verklapt het al: we gaan dromen in de breedste zin van het woord.

Auteur
Vrije Akademie
Fotograaf
Pixabay

Teleurstelling bij VISTA college over daling in MBO Keuzegids

Lassen

De nieuwe Keuzegids mbo verscheen op donderdag 14 januari. In de gids, die een overzicht biedt van het opleidingsaanbod in 2021- 2022, wordt de kwaliteit van mbo-opleidingen beoordeeld op basis van de meest recente studentoordelen en studiesuccescijfers. Dit jaar daalt VISTA college zes plaatsen en eindigt op de twintigste plek. In de keuzegids worden 40 brede ROC’s meegenomen, 11 groene scholen en 16 particuliere en/of vakscholen.

Auteur
VISTA college
Fotograaf
Pixabay

'Van toeslagschandaal kinderopvang naar bijstandsaffaire?'

Jos Pieper

Het kabinet dreigt te vallen over het kinderopvangtoeslagenschandaal. De kloof tussen theorie en praktijk, tussen politiek en praktijk, tussen ambtenaren en praktijk was te groot. Maar hoe zit het met andere regelingen, zoals de bijstand? Ook daar komen nu verhalen uit de praktijk naar voren, bv. De terugvordering vanwege het aannemen van boodschappen van je eigen moeder.

Auteur
Vernieuwingsgroep Beekdaelen

Podcast De Limburgse Taal bespreekt behoud van dialecten

Kerk Limburg

In opdracht van de stichting LIMx en met financiële steun van de provincie Limburg en Veldeke Limburg maken Ruud Kleinen en Harry Rouschop een podcast over het Limburgs dialect: ‘de Limburgse Taal & …’. Ze onderzoeken welke rol het dialect speelt in de Limburgse maatschappij. Frans Pollux maakt voor elke aflevering een muzikale column. Vanaf vandaag is aflevering 3 van de podcast te beluisteren waarin de hoeveelheid aan dialecten centraal staat.

Auteur
de Limburgse Taal
Fotograaf
Pixabay