Inschrijving voor hardloop- en wandelevent Kerkrade gestart

Datum

Atletiekvereniging Achilles-Top organiseert samen met Beleef Kerkrade op zondag 26 september de tweede editie van de Viva la Vida Run powered by Decathlon in Kerkrade. Vorig jaar kon de run vanwege de coronamaatregelen geen doorgang vinden. Het hardloop- en wandelevenement staat tevens in het teken van de start van het 60-jarig bestaan van de vereniging. De inschrijvingstermijn is inmiddels geopend.

Het wedstrijdprogramma is ten opzichte van de vorige editie uitgebreid met een 10 Engelse mijl, naast de bestaande afstanden van 6 en 10 km. Ook de jeugd komt aan bod met een 550 en 1100 meter. Ook is er een wedstrijd voor jongens en meisjes met een beperking.

Gezellig samenzijn

Het evenement staat vooral in het teken van bewegen en beleven. Het licht glooiende parcours voert, met start en finish in het centrum, langs het natuurgebied de Anstelvallei en het Strijthagerbeekdal. Deelname staat open voor actieve hardlopers en recreanten. Voor de wandelaars is door Smart Market een aantrekkelijk wandelarrangement samengesteld waarbij de fijnproevers onderweg aan hun trekken komen. Na de wedstrijd of wandeling is er op de markt een gezellig samenzijn in een feestelijke sfeer.

De inschrijvingslocatie, waar ook de startnummers kunnen worden afgehaald, is in ontmoetingscentrum HUB. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur met de 10 Engelse mijl, gevold door de jeugdlopen. De 10 km start om 12.50 uur en de 6 km om 14.15 uur. Het loopevenement wordt om 15.10 uur afgesloten met een zogeheten G-loop voor jongens en meisjes met een beperking. De wandelaars kunnen starten tussen 11.00 en 12.00 uur.

Voor meer informatie over dit hardloop- en wandelevenement is een speciale website ontworpen www.vivalavidarun.nl De voorinschrijving via www.inschrijven.nl is al gestart en sluit op 19 september. Voor deze editie is tevens een speciaal t-shirt gemaakt en kan bij inschrijving besteld worden, maar dan moet de inschrijving voor 12 september binnen zijn.

Fotograaf
Achilles-Top Kerkrade
Pupillen Viva La Vida Run 2019