Steuntje in de rug voor gezin met Evy (6) in Voerendaal

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de ouders van de 6-jarige Evy uit Voerendaal. Om het gezin een steuntje in de rug te geven, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor hen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee krijgen zij een welkom steuntje in de rug: er komt een airconditioner in huis, zodat Evy ook op warme zomerdagen in alle koelte kan slapen en spelen.

Iselle van Ruijven van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Na de geboorte van Evy kwam er na een genetisch onderzoek naar voren dat zij een zeldzame vorm van ichtyosis heeft. Voor Evy zijn zomers niet prettig. Zodra de temperatuur boven de 27 graden komt, raakt haar lichaam heel snel oververhit met alle nare gevolgen van dien. Hierdoor kan zij in de zomer niet in haar eigen kamer slapen en spelen. Wij zijn blij dat we haar ouders een split unit airco kunnen aanbieden voor op Evy haar slaapkamer en in de woonkamer, zodat zij in haar eigen bed kan slapen en in alle koelte kan spelen!”

De ouders van Evy zijn blij verrast: “Nooit meer gedwongen slaapfeestjes in de woonkamer, vanaf nu alleen nog maar spontane!”

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. Meer info: www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds 

Warmte zonsondergang
Fotograaf
Pixabay