Na Treebeek nu ook overlast jongeren in Heerlerheide

De overlast van jongeren in Brunssum lijkt minder te worden, in Heerlerheide neemt daarentegen de overlast van jongeren toe.

Het CDA in Heerlen stelde begin deze week vragen aan het college betreffende de overlast. "Naast Heerlerheide is het de laatste weken ook raak in Nieuw Einde. De jeugdoverlast loopt ook daar rond de Anjelierstraat ter hoogte van de Tulp- en Rozestraat de spuigaten uit. Groepen tot 40 jongeren (waaronder zelfs kinderen van pas 8 jaar, die om 12 uur ’s nachts nog buiten zijn) die zich verzamelen en waarvan een aantal onacceptabel gedrag vertoont. Verkeersborden uit de grond rukken en op straat gooien, idem met stoeptegels, ruiten ingooien, vuurwerk naar auto’s gooien, de Anjelierstraat versperren met winkelkarretjes, provoceren en intimideren door o.a. met bivakmutsen op scooters zonder kenteken keihard langs te razen."

Afgelopen zaterdagavond brandde er volgens het CDA Heerlen zelfs een scooter uit. "Ook hier moet wat ons betreft paal en perk aan worden gesteld. Bewoners zijn het ondertussen meer dan zat, en zonder verder ingrijpen zijn wij bang dat de situatie vroeg of laat escaleert."

In het centrum van Brunssum en Treebeek was er sprake van een samenscholingsverbod voor jongeren. Deze is inmiddels voorbij. De gemeente Brunssum stelde in Treebeek cameratoezicht in.

De VVD in Brunssum stelde in juli vragen aan het college van B&W in Brunssum omtrent de overlast van jongeren. "Het centrum is schoongeveegd maar het probleem heeft zich inmiddels verplaatst naar de markt in Treebeek, grote groep jongeren die midden op de straat staan en blijven staan als er verkeer aan komt, tot diep in de nacht overlast bezorgt, auto’s bekrast en zelfs een raam heeft ingegooid", stelde de VVD Brunssum. Daarna nam de gemeente Brunssum maatregelen en voerde samenscholingsverboden in.

Volgens een wijkagent in Heerlerheide zijn de jongeren die voor overlast zorgen niet dezelfde groep als die in Treebeek. Dat meldt de wijkagent aan 1Limburg.

Logo politie