Familiefestival Via Belgica Romeins Kwartier Heerlen

Op zondag 3 oktober staat het Romeins Kwartier in Heerlen helemaal in het teken van de Romeinen. In het hart van Romeins Zuid-Limburg waar 2000 jaar geleden de Romeinen leefden en badderden vindt dan het Festival Via Belgica plaats. Een gratis familiefestival met Romeinse workshops en spellen voor de kinderen, ambachten en activiteiten, en genoeg te eten en te drinken.

Tijdens het Festival Via Belgica proef en beleef je het Romeins verleden van Zuid-Limburg. Het festival draagt de ondertitel ‘Voed de Romein in je’. Dat bedoelen we letterlijk en figuurlijk: met hapjes en drankjes naar Romeins recept, maar vooral door je onder te dompelen in een Romeinse wereld. Bezoekers ervaren hoe de Romeinen leefden. En we laten zien welke producten en ontwikkelingen de Romeinen ons gebracht hebben.

Ambachtslieden doen hun werk, soldaten geven les in zwaardvechten, en wie wil waant zichzelf een schatgraver of archeoloog. Een lezingenprogramma zorgt voor verdere verdieping. In het Thermenmuseum opent gedurende de dag de expositie ‘Expoditie Euregio: met de Romeinen’.

Via Belgica

Via Belgica is de naam van een oude Romeinse heirbaan dwars door Zuid-Limburg. Het project Via Belgica maakt het Romeins verleden van onze regio al jaren zichtbaar en beleefbaar. Onder meer met bewegwijzering, gids, app, website en tal van activiteiten. Waaronder dit festival, dat dit keer plaatsvindt in het Romeins Kwartier in Heerlen. Daar vind je, op loopafstand van elkaar, alle locaties die de Romeinse geschiedenis van Heerlen uitdragen. Festival Via Belgica wordt georganiseerd door Via Belgica, Thermenmuseum, IBA Parkstad en de gemeente Heerlen.

Rome
Fotograaf
Pixabay