PvdA Brunssum organiseert inzamelingsactie flesdopjes

De afgelopen 3 jaren heeft PvdA Brunssum Doptober georganiseerd. Net als voorgaande jaren zamelen we de hele maand oktober bier- en frisdrankdopjes in voor een Brunssums goed doel. In 2018 was dat Kinderboerderij Schutterspark en in 2019 zamelden we dopjes in voor Stichting Nienoo. Samen met de Brunssumse gemeenschap zamelden we tijdens die eerste 2 edities ongeveer 324.000 doppen in. Het initiatief is omarmd door Brunssum – en wij gaan er graag mee door!

Vorig jaar viel het een beetje in het water vanwege de pandemie, daarom hebben we die opbrengst bewaard en zamelen we ook dit jaar in voor de Voedselbank Limburg Zuid. Een organisatie die zich met hart en ziel inzet om directe voedselhulp te bieden aan de armste mensen. En daarnaast weten ze daarmee de verspilling van goed voedsel te voorkomen.

Op 30 oktober staan we in het centrum van Brunssum van 11.00 uur tot 14.00 uur waar je je gespaarde doppen kunt inleveren. Inleveren kan de hele maand oktober ook nog op Kerkstraat 39a (boven de Zeeman), Platostraat 22 of Dorpstraat 111a.

Doppen
Fotograaf
Pixabay