Heerlen organiseert activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Ook in Heerlen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

De gemeente Heerlen heeft samenwerking gezocht met burgers, verenigingen en haar maatschappelijke partners en hebben we samen tal van activiteiten georganiseerd. Zo vindt er in de actieweek de 1e Open Tafel plaats in ontmoetingscentrum Butting-Inn, gaat buurtstichting Schopla deur-aan-deur bij al hun bewoners voor een 'hoe gaat het?'-gesprek en wordt er een gezamenlijk lunch georganiseerd voor buurtbewoners in het Corneliushuis. Daarnaast vinden er activiteiten plaats op het gebied van spel en dans die toegankelijk zijn voor ouderen.

Dit jaar heeft de gemeente ook lokale ondernemers betrokken en hen gevraagd mee te helpen om het thema extra aandacht te geven. Zij zullen onze eenzaamheidscampagne actief ondersteunen en daarnaast klanten een extraatje aanbieden, zoals een bloemetje of een kopje koffie.

"Het is prachtig om te zien dat we in de hele stad gezamenlijk optrekken tegen eenzaamheid. Vanaf dit jaar zijn er ook steeds meer ondernemers die meedoen. Zo is er een bloemist in Heerlen-Zuid die 75 plantjes heeft gesponsord om aan te bieden aan ouderen. En ondernemers die in hun zaak een extra kopje koffie aanbieden. Hoe waardevol is het dat we gezamenlijk optrekken met bewoners, met maatschappelijke organisaties en ondernemers! Samen kom je verder!", aldus wethouder Adriane Keulen.

Eenzaamheid
Fotograaf
Pixabay