Schaffrath wederom lijsttrekker Vernieuwingsgroep Beekdaelen

De leden van de politieke partij de Vernieuwingsgroep hebben Hugo Schaffrath wederom unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing in Beekdaelen op 16 maart 2022.

Hugo Schaffrath is 64 jaar en zowel wonend als opgegroeid in Oirsbeek. Hij is een ervaren politicus. Sinds 1990 is hij raadslid en sinds 2002 fractievoorzitter van zijn partij en heeft hij veel kennis en kunde opgebouwd. Levin de Koster sprak namens de leden van de Vernieuwingsgroep de kersverse lijsttrekker toe: "Hugo steekt enorm veel energie in de partij en met zijn politieke bagage is hij onze terechte nummer 1".

Toch is hij net als voorgaande verkiezingen geen kandidaat voor het wethouderschap. De volksvertegenwoordigende rol spreekt hem meer aan. Bereikbaar zijn voor onze burgers en met hen in in gesprek gaan, daar gaat het volgens hem om.

De verkiezingen gaat hij met het volste vertrouwen in, samen met een grote groep kwalitatief goede kandidaten.

"Het gaat erom dat we luisteren naar de behoefte van onze burgers. We willen daarnaast vernieuwend bezig zijn en rekening houden met de belangen van alle kernen in Beekdaelen."

De Vernieuwingsgroep zoekt daarvoor nog enkele energieke kandidaten die vinden dat het 'anders' en 'vernieuwend' kan. Bij voorkeur jongeren en of vrouwelijke kandidaten zijn welkom.

Tijdens de Algemene ledenvergadering werd Jesse Kuipers gekozen tot nieuwe partijvoorzitter van de Vernieuwingsgroep. Jesse is 26 jaar, opgegroeid in Oirsbeek en is momenteel woonachtig in Nuth.

Hugo Schaffrath