Voorinschrijving Abdijcross Kerkrade gestart

De Abdijcross staat in het weekend van 15 en 16 januari 2022 voor de 57ste keer op het programma. Begin dit jaar moest de internationale atletiekcross in Kerkrade-Rolduc nog worden afgelast vanwege de coronamaatregelen. Vanaf 1 november kan worden ingeschreven via inschrijven.nl. Aanmelden voor 27 december is twee euro goedkoper. Dus wees er snel bij. De definitieve sluitingsdatum is 9 januari 2022.

Na het grote succes van de vorige editie is zaterdag 15 januari om 13.00 uur de start van de Eurode Trail Runs over 10,5 km en 21 km. Het parcours van de korte trail gaat door het bosquet van Rolduc richting Berenbos en daarna naar de Carisborg en via de Berenbos weer terug naar Rolduc. De 21 km wordt na de Carisborg gesplitst richting Kaffeberg, Gravenrode en de Anstelvallei en vervolgens via de Kaffeberg weer richting Rolduc. De start en finish is telkens op het sportveld van Rolduc. De crossen voor pupillen van de Atletiekunie staan die zaterdagmiddag even na 13.00 uur opnieuw op het programma.

Het wedstrijdprogramma op zondag 16 januari begint traditiegetrouw met de MOVARE Abdij-kidscrossen vanaf 9.30 uur. Tijdens de kidscrossen wordt ook aandacht besteed aan het gemeentelijk project Jeugd Op Gezond Gewicht (JOGG). Om 10.30 uur starten twee G-lopen voor jongens en meisjes met een beperking over een afstand van 500 en 850 meter. Daarna volgt om 10.50 uur de scholierenloop voor leerlingen van het voortgezet onderwijs over 3 km en de recreantenloop voor mannen en vrouwen over 5,2 km. Aansluitend zijn de diverse jeugdlopen van de Atletiekunie.

De lange cross mannen over een afstand van 10.500 meter start om 13.00 uur, gevolgd door de lange cross vrouwen over 7400 meter. Tijdens deze twee lopen verschijnt de nationale top aan de start, aangevuld met enkele internationale lopers en loopsters. Met de korte cross voor mannen en vrouwen over 2600 meter wordt de Abdijcross om 15.45 uur afgesloten. Elke deelnemer aan deze Abdijcross ontvangt na de finish een herinnering. De cross maakt deel uit van het Nationaal Crosscircuit.

De officiële inschrijvingstermijn is op 9 januari gesloten, maar deelnemers kunnen nog tot een half uur voor de start ter plaatse inschrijven. Deelnemers die hun e-mailadres invullen, krijgen een dag na het evenement per e-mail een magazine met een persoonlijke foto, uitslagen en sfeerfoto’s gemaild. Voor alle informatie over de Abdijcross en de Eurode Trail Runs kijk op de website. Scholieren van de basisscholen en het voortgezet onderwijs kunnen via de school inschrijven. Het secretariaat is op de wedstrijddagen gevestigd in de aula Minor te Rolduc.

Abdijcross