Schilderijen Sinterklaas tentoongesteld in Heerlen

De graffitikunstwerken die burgemeester Roel Wever samen met Heerlense kinderen bij de Landelijke Sinterklaasintocht toonde, worden gedurende de Sinterklaasperiode tentoongesteld in de nieuwe publiekshal. De schilderijen zijn speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door Yasja Ligtelijn. Zij is een bekende en succesvolle mural artiest met roots in Zuid-Limburg.

De twee unieke graffitischilderijen zijn speciaal voor Heerlen gemaakt en laten de verbinding zien tussen Sinterklaas en onze stad. Het kleine canvas toont een portret van Sinterklaas met daarin het Maankwartier verwerkt. De oplettende kijker ziet dat Sinterklaas met zijn paard Ozosnel over het dak van het nieuwe complex loopt. Het grote canvas laat de Pakjesboot zien, met op de voorgrond Piet en een aantal kinderen.

Yasja Ligtelijn

Yasja Ligtelijn van Studio Yasja is geboren en getogen aan de rand van Amsterdam. Van kinds af aan was ze altijd aan het tekenen of verzon ze verhalen. Op 13-jarige leeftijd verhuisde zij met haar ouders naar het zuidelijkste puntje van Limburg, waar ze haar tienertijd doorbracht.

Yasja’s werk is kleurrijk, magisch, mysterieus en sfeervol tegelijkertijd. Ook in Heerlen zijn diverse kunstwerken van haar te bewonderen. Zo heeft zij onder andere de mural 'Droomkind' bij basisschool de Griffel en heeft zij meegewerkt aan de grote mural bij de Quatro-bioscoop.

Mural hoofdstad van Nederland

Heerlen is de mural hoofdstad van Nederland. Met alleen al meer dan 75 muurschilderingen in en rondom het centrum is Heerlen in de afgelopen jaren veranderd in een waar openluchtmuseum. Volgens Stichting KijkOnderzoek keken ruim 1,6 miljoen mensen naar hoe onder andere Heerlen de Sint in ons land verwelkomde.

Sinterklaasschilderijen
Fotograaf
Gemeente Heerlen