Geco Visscher vertelt over de bescherming van de steenuil

Het IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid Heerlen organiseert op donderdagavond 20 januari een lezing over de steenuil. Deze wordt gegeven in het IVN-home, Gallusstraat 1 te Heerlen/Aarveld en begint om 19:30 uur.

De steenuil, het kleinste uiltje van ons land heeft het moeilijk. Kleine cultuurlandschappen, rommelige erven bij boerderijen, houtwallen, oude hoogstam boomgaarden en 'bouwvallige' schuurtjes verdwijnen meer en meer. En dat zijn nu juist de biotopen waar een steenuil zich thuis voelt.

Doordat er steeds minder geschikte biotopen zijn, is het voor de uilen erg moeilijk geworden om geschikte broedgelegenheden te vinden, ook in Heerlen en omstreken. Daarom is het belangrijk dat we vervangende nestgelegenheid aanbieden door nestkasten te plaatsen, de steenuil is je dankbaar!

Geco Visscher, coördinator Steenuilenwerkgroep Limburg, zal 20 januari het een en ander komen vertellen over hoe steenuilen leven en de bescherming van deze leuke vogel. Met het geven van deze lezing wordt er geprobeerd om een aantal mensen enthousiast te maken om de steenuilen rondom Heerlen te gaan helpen. Dit is niet heel ingewikkeld, liefde voor de natuur is voldoende. De rest leert men door er mee bezig te zijn. Ook deelnemers die alleen kennis willen maken met dit uiltje zijn van harte welkom.

Het aantal deelnemers is beperkt, daarom is aanmelden verplicht via: ivnheerlen@gmail.com. De coronaregels moeten natuurlijk in acht genomen worden, zo kunnen dus ook eventuele veranderingen gecommuniceerd worden.

Steenuilen IVN
Fotograaf
IVN Heerlen