Ga mee op een natuurontdekkingsreis door Parkstad

Inwoners van onze Parkstad regio zullen zich wel eens verrast voelen over de groene omgeving als ze door de regio fietsen, wandelen of anderszins onderweg zijn.

De gezamenlijke afdelingen uit de regio Parkstad van het IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, samen met het Natuurhistorisch Genootschap Limburg, nodigen je uit om in 2022 en 2023 eens echt kennis te maken met de veelzijdige natuur in de regio. Ga mee op een mooie en leerzame Natuurontdekkingsreis!

Gedurende 2022/23 ga je ongeveer 20 keer deelnemen aan een activiteit waarbij je telkens kennis maakt met een ander aspect van de natuur: diersporen, boomknoppen, bijzondere planten, bijen, water, flora uit eigen omgeving, vleermuizen, paddenstoelen, vliegend hert en het Land van Kalk. Dit zijn excursies, workshops, lezingen zowel binnen als natuurlijk ook buiten. Tijdens de buitenexcursies wordt ook van alles verteld over wat we daar tegen komen in de boeiende natuur van Parkstad. Kortom als je na deze reis zelf op weg bent door de natuur, zie en ervaar je nog veel meer van al dit moois.

De reis begint op woensdag 6 juli 2022 om 19:30 uur met een informatie/kennismakingsavond bij IVN Heerlen, Gallustraat 1, Heerlen.  De bijeenkomsten zijn op woensdagavond en zaterdagmorgen en beginnen in september 2022.

De laatste bijeenkomst is op zaterdag 8 juli 2023; dit is een excursie met aansluitend een gezellige afsluitende bijeenkomst.

De kosten voor deze mooie reis bedragen € 50,-. Opgave voor deelname kan via ivnparkstadcursus@gmail.com

Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Wil je meer informatie, mail ivnparkstadcursus@gmail.com of bel met 06-20649872.

Ontdekkingsreis Parkstad
Fotograaf
IVN Voerendaal