Kerstmarkt bij Botanische Tuin Kerkrade

De Botanische Tuin Kerkrade is een plantaardige schatkamer, een oase van rust en een geregistreerd (levend) museum. En buiten dat natuurschoon is er cultureel ook van alles te beleven. De evenementencommissie heeft namelijk weer iets leuks voor haar bezoekers bedacht! In het weekend van 3 en 4 december bent u van harte welkom in de Botanische Tuin Kerkrade voor een kleinschalige Kerstmarkt in de wintertuin en het theehuis.

Geniet van de gezelligheid en de gastvrouwen en -heren die wafels, hotdogs, snert, glühwein en heerlijke warme chocomel voor u serveren. Stands met onder andere handgeweven sjaals, eigengemaakte jam, glaswerk, gebak, chocolade, likeuren, kerststallen en de leukste kersversieringen, zelfgemaakte kransen van natuurlijke materialen, wol producten en Balinees houtsnijwerk. Kom al snuffelend in de kerstsfeer! En sluit af met een rondje door de tuin. Om mee te genieten van deze Kerstmarkt betaalt u alleen de entree van de tuin (5 euro per persoon, vanaf 13 jaar / jaarkaarten gratis toegang).

De tuin

De Botanische Tuin Kerkrade is één van de 27 officiële botanische tuinen van Nederland. Tuin- en landschapsarchitect / plantendeskundige John Bergmans (1892-1980) ontwierp de tuin, die stamt uit 1939, in opdracht van de Staatsmijnen als recreatieplek voor de mijnwerkers en hun gezinnen. De tuin werd in de landschappelijke stijl aangelegd, met open en dichte ruimtes, slingerende wandelpaden, intieme zitplekken en verrassende doorkijkjes. Kortom: een plek de moeite waard om te bezoeken. Meer informatie is te vinden op de website van Botanische Tuin Kerkrade

Kerstboom