Gemeente Brunssum zoekt gezinnen voor Junior Energiecoach

"Welke apparaten slurpen de meeste stroom?" En: "Hoeveel lampen branden er in huis?" Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. Brunssum zoekt 50 gezinnen met kinderen tussen de 7 en 12 jaar, die willen meedoen aan dit leuke spel.

Door leerzame challenges, puzzels, geheime enveloppen, experimenten en winacties ontdekken gezinnen via dit spel waar ze energie kunnen besparen. Deelname is gratis.

TV-held Varkentje Rund

Vijf weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op lampenjacht, stekkerexpeditie en meer. Elke week is er een nieuw filmpje met nieuwe challenges. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches, net als Varkentje Rund zelf. Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

Wethouder Merle van Leusden-Brüning:  "Het Junior Energiecoach spel is echt een superleuke manier om de kennis over energie en de noodzaak van energiebesparing spelenderwijs te vergroten bij twee generaties. Het maakt van de nood een deugd en ik vind het mooi dat we hiermee direct met 50 Brunssumse gezinnen aan de slag kunnen."

Gratis meedoen

Deelname is gratis. Het spel start op 3 februari. Gezinnen kunnen zich aanmelden op juniorenergiecoach.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. Inschrijven kan tot en met 27 januari.

Stroom geld
Fotograaf
Pixabay