Stop de jacht op de Kunderberg: slim of niet slim?

Auteur
Redactie

Bewoners van de Kunderberg in Voerendaal zijn een petitie gestart tegen het afschieten van dieren op de berg tussen Voerendaal, Heerlen en Ubachsberg. De petitie is inmiddels meer dan 600 keer ondertekend. De bewoners zijn het beu dat jagers konijnen, hazen, fazanten en reeën afschieten.

Het is de bedoeling dat de handtekeningen worden aangeboden aan Provinciale Staten die volgende maand over de jacht in Limburg vergaderen. Bovendien stoort het omwonenden dat jagers met geweren een gebied onveilig maken dat dagelijks door schoolkinderen en wandelaars wordt doorkruisd. Ook vinden zij dat het niet normaal is voor louter plezier dieren te doden.

Op 1limburg.nl meldt Stijn Groen, jager en secretaris van de Wildbeheereenheid Voerendaal, dat jagen juist belangrijk is. De jagers beheren de fauna in het gebied en zien dat er juist veel te veel klein wild rondloopt. Op de A76 en A79 worden vele dieren doodgereden.

Tijdens een uitzending van RTL Nieuws legt Stijn Groen uit dat jagers een belangrijke functie hebben in de natuur. Op de site van Wildbeheereenheid Voerendaal wordt gemeld dat de campagne van de Dierenbescherming om de jacht op haas en konijn te sluiten in diverse provincies strandt. De jagersvereniging blijft strijden voor behoud van de jacht in Nederland.

Ree
Fotograaf
Pixabay