Beekdaelen

Peuteropvang Bingelrade heeft open plaatsen beschikbaar

Speeltuin van Peuteropvang Bingelrade

Peuteropvang Bingelrade wil graag van u weten of u de komende maanden interesse heeft in een plaats in de Peuteropvang in Bingelrade. Op dit moment zijn er plaatsen beschikbaar. U kunt uw interesse en inschrijving of vragen over het aanbod kenbaar maken via peuteropvang@cmww.nl.

Auteur
CMWW
Fotograaf
CMWW

Kledingbank Zuid helpt minima aan kleren

Kledingbank Zuid

Stichting Kledingbank Zuid is een particulier initiatief, in september 2009 opgericht door Rita Vermeulen om de minima een helpende hand te bieden. Begonnen met alleen baby- en kinderkleding. Nu, 11 jaar later, zijn we er nog steeds.

Auteur
Kledingbank Zuid
Fotograaf
Pixabay

Auto op Rozenstraat in Schinveld in brand gestoken

Logo Brandweer

Vrijdagochtend om 4.20 uur stond op de Rozenstraat in Schinveld een auto in brand. De gealarmeerde brandweer moest de brand blussen. De politie vermoedt dat het is aangestoken. Getuigen kunnen zich melden bij de politie. Ook beelden van bewakingscamera's zijn van harte welkom.

Auteur
Redactie

Veel meer natuurbranden dit jaar in Beekdaelen

Bosbrand

In de gemeente Beekdaelen woedde er dit jaar tot en met september zes natuurbranden. In heel 2019 werden er maar twee natuurbranden geregistreerd. Dat blijkt uit een database met alle natuurbranden van LocalFocus. In de periode van 2017 tot en met september 2020 is de gemeente Brunssum koploper in de regio met vijftien natuurbranden. Er verbrandde daarbij 5,64 hectare natuurgebied.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Kleuters ontdekken motoriek bij dansles Olympia

Logo GV Olympia KFC

De groep kleuterdans van Gymnastiekvereniging Olympia KFC Schinveld kan nog enkele leden gebruiken. Tijdens de lessen leren kinderen te bewegen op muziek en omgaan met ruimtegebruik. Ook komt de motoriek aan bod: waar zitten mijn ledematen en wat is links en rechts? De lessen worden elke zaterdag gegeven van 9.00 tot 10.00 uur in de gymzaal van B.M.V. de Sjinskoel te Schinveld. Zie ook: gvolympiakfc.nl.

Auteur
GV Olympia KFC
Fotograaf
GV Olympia KFC

Equipment Service Zuid uit Nuth levert gericht maatwerk

Equipment Service Zuid

ESZ uit Nuth is hét bedrijf in Limburg voor een sterk staaltje materieel. Per 1 november 2020 zijn ze vernieuwd naar een vast importeur- (België) en dealerschap (Limburg) van Ufkes Greentec Bosbouwmachines. Dit alles onder leiding van Maurice Knoben. Een verduurzaming van het bedrijf naar een maatwerkspecialist met eigen werkplaats, servicedienst en onderdelenvoorziening.

Auteur
Equipment Service Zuid
Fotograaf
Equipment Service Zuid

GV Olympia Schinveld biedt kleutergym aan

Logo GV Olympia KFC

De groep kleuterdans van Gymnastiekvereniging Olympia KFC Schinveld kan nog enkele leden gebruiken. Tijdens de lessen leren kinderen te bewegen op muziek en omgaan met ruimtegebruik. Ook komt de motoriek aan bod: waar zitten mijn ledematen en wat is links en rechts? Dit wordt spelenderwijs aangeleerd waarbij wordt ingespeeld op de fantasie van het kind. 

Auteur
GV Olympia KFC
Fotograaf
GV Olympia KFC

Brunssumer mogelijk blijvend invalide geslagen in bijzijn van kind

Rotonde N300

Drie jonge mannen die in een rode Citroën C1 reden, hebben in Zuid-Limburg een 40-jarige man uit Brunssum vermoedelijk blijvend invalide geslagen. Dit gebeurde bij een verkeersruzie, op zondagmiddag 1 november op de N300 richting Hoensbroek. Afgelopen maandag werd een verdachte aangehouden: een 19-jarige man uit Beekdaelen. Maar wie zijn de andere twee?

Auteur
Opsporing Verzocht
Fotograaf
Opsporing Verzocht