Brunssum

Parelloop 2021 afgelast, organisatie werkt aan alternatief

Jogging

Stichting Parelloop heeft besloten om ook in 2021 dé Parelloop niet te laten plaatsvinden. Gezien de huidige situatie als gevolg van COVID-19 is het niet haalbaar de wedstrijd te organiseren. Dus helaas voor het tweede jaar op rij geen Parelloop te Brunssum.

Auteur
Parelloop Brunssum
Fotograaf
Pixabay

MijnMarketing.com biedt gratis training aan horecabranche

Gratis marketingtraining

De horecabranche wordt hard getroffen door de doorgevoerde coronamaatregelen. Om de horeca een hart onder de riem te steken, organiseert MijnMarketing.com een gratis online trainingsprogramma gericht op marketing én speciaal afgestemd op de horeca. Op deze manier kunnen horecaondernemers kosteloos hun kennis bijspijkeren op het gebied van marketing zodat ze er helemaal klaar voor zijn wanneer de maatregelen versoepeld worden.

Auteur
MijnMarketing.com
Fotograaf
Pixabay

Veel meer natuurbranden dit jaar in Beekdaelen

Bosbrand

In de gemeente Beekdaelen woedde er dit jaar tot en met september zes natuurbranden. In heel 2019 werden er maar twee natuurbranden geregistreerd. Dat blijkt uit een database met alle natuurbranden van LocalFocus. In de periode van 2017 tot en met september 2020 is de gemeente Brunssum koploper in de regio met vijftien natuurbranden. Er verbrandde daarbij 5,64 hectare natuurgebied.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Brunssumse burgemeester versterkt internationale relaties

Burgemeester Wilma van der Rijt ontvangt het 'Ambassadeurs Certificaat' uit handen van Arthur Lieuwen, President van de AEFA

Onlangs ontving burgemeester Wilma van der Rijt het 'Ambassadeurs Certificaat' uit handen van Arthur Lieuwen, President van de America Europe Friendship Association (AEFA). Het certificaat symboliseert haar benoeming tot ambassadeur van de AEFA.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Emile Verhijden

Gezocht: verhalen over Joodse onderduikers tijdens oorlog

Oproep voor verhalen Joodse onderduikers

De gemeente Brunssum en de Jack Aldewereld Stichting i.o. zijn op zoek naar verhalen over de Joodse onderduik in Brunssum tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om verhalen van mensen die persoonlijke herinneringen hebben aan deze periode. De verhalen zullen onder meer worden gebruikt voor een documentaire over de Joodse onderduik in Brunssum.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Gemeente Brunssum

Prijzen voor Brunssumse zonnepanelenwedstrijd uitgereikt

Gonny en Peter Blankers ontvingen de prijs uit handen van wethouder Math Houben. De heer Kemps, ontving zijn prijs (coronaproof) thuis.

Afgelopen zomer daagde wethouder Math Houben de inwoners van Brunssum uit om een gokje te wagen. Het ging om de totale opbrengst van de 432 nieuw geplaatste zonnepanelen op Sporthal Rumpen tussen 1 juli tot 15 september. Onlangs ontvingen de twee prijswinnaars hun prijs.

De eerste prijs ging naar de heer Kemps. Hij zat met 35.000 kWh het dichtste bij de werkelijke opbrengst van 32.729 kWh. De tweede prijs was voor mevrouw Blankers, haar inschatting was 41.580 kWh. 

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Gemeente Brunssum

Rechter: caravans op Emmaweg (Brunssum) moeten vertrekken

Rechter: caravans op Emmaweg (Brunssum) moeten vertrekken

De familie Snijders dient uiterlijk woensdag 25 november de tijdelijke plaatsing van drie caravans op een locatie aan de Emmaweg in Brunssum te beëindigen. Gebeurt dit niet, dan zal de gemeente Brunssum handhavend optreden. De weg daartoe is vrijgemaakt na een uitspraak van de rechtbank van Roermond.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay