Heerlen

Winkelcentrum Giesen-Bautsch ontvangt vierde KVO-ster

Bakkerij

Winkelcentrum Giesen-Bautsch heeft zijn vierde 'Keurmerk Veilig Ondernemen'-ster ontvangen. De KVO-ster en het bijbehorende certificaat is een waardering voor een goede samenwerking op het gebied van veilig ondernemen tussen ondernemers, politie, brandweer, buurtorganisatie SBOH en gemeente Heerlen. Deze samenwerking is bekrachtigd in een convenant, waarin de partijen de samenwerking voor de komende drie jaar vastleggen.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Kartcoureur Mees Houben (11) trots op EK-winst: "Het werd nog even spannend"

Karts

Karter Mees Houben is in the winning mood, kun je wel zeggen. De elfjarige snelheidsduivel uit Heerlen denderde zondag in Eindhoven naar de overwinning tijdens de eerste ronde van het NK Rotax Max en won daarmee de eindoverwinning in de BeNefit League, het combinatieklassement van het BMC-kampioenschap en het NK. Twee weken eerder had hij ook al gewonnen in de Euro Series, het EK voor Rotax Max-rijders. En dan te bedenken dat hij nog maar een rookie is in de Minimax-klasse.

Auteur
Blatter Media
Fotograaf
Rotax Max

De Vakschool helpt mensen aan het werk vanuit Heerlen-Noord

Lassen

De Vakschool wil op een laagdrempelige manier mensen begeleiden naar de vele openstaande vacatures in Zuid-Limburg. Vooral in de techniek, logistiek en ICT sector is het lastig om geschikte werknemers te vinden. Door goede samenwerking en het bieden van maatwerk worden mensen passend opgeleid. Daarbij worden niet alleen onderwijsinstellingen betrokken maar ook ervaren vakmensen uit Heerlen-Noord.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Heerlen trots op betrokkenheid burgers bij invullen lege plekken

Boom

Samen zorgen voor je omgeving, dat is de kern van de Gebrookerbosmethode. Bewoners kregen via deze Gebrookerbosmethode zelf de mogelijkheid om een nieuwe invulling te geven aan open, lege plekken in Heerlen Noord. Kenniscentrum Neimed onderzocht de effectiviteit van deze methode in Heerlen-Noord en toont aan dat inwoners gezamenlijk succesvol hun leefomgeving, op eigen initiatief kunnen verbeteren.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Filmpremière: "Je voelt tijdens het kijken de trots voor Parkstad"

Première 'Parkstad, door de tijden heen'

Visit Zuid-Limburg lanceerde gisteren de film ‘Parkstad, door de tijden heen’, een productie over de wispelturige geschiedenis van Parkstad Limburg. Een verleden dat getekend wordt door de vele overheersers die kwamen en gingen: de Romeinen, de Franken, de Spanjaarden, de Habsburgers, de Fransen, de mijnbaronnen, … De streek kende een ritme van bloei, neergang, sloop en dan weer opkrabbelen en de nieuwe tijd omarmen.

Auteur
Visit Zuid-Limburg
Fotograaf
Pascal Moors

Ga als 55-plusser samen op pad dankzij Busplus Heerlen

Busplus Heerlen

Niet mobiel en toch op pad? Mensen ontmoeten en samen uitstapjes maken? Rijd dan vanaf vrijdag 11 juni mee met Busplus Heerlen! Een bus die 55-plussers uit Heerlen, voor een klein bedrag, vervoert naar markten, winkelcentra of supermarkten. Ook dagtripjes zoals ritjes naar de Eifel, een bezoek aan een museum en andere bezienswaardigheden, staan op het programma.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Françoise Petersen

Brightlands bouwt onderwijs-plugin met data analytics

Data analytics

Hoe hou je zicht op de ontwikkeling van je leerlingen? Hoe kun je ze persoonlijk begeleiden en bijsturen? En hoe kun je je vak aantrekkelijker maken? Antwoorden op deze vragen worden beantwoord met behulp van de eerste live learning analytics monitor gemaakt voor scholen die werken met MS-Teams. Q-Sense heeft met partners van de Brightlands Smart Services Campus en in samenspraak met Limburgse onderwijsinstellingen een smart oplossing ontwikkeld.

Auteur
Brightlands Smart Services Campus
Fotograaf
Pixabay

Heerlen neemt daklozenopvang het Gasthuis in gebruik

Dakloze

Woensdag 2 juni is de daklozenopvang het Gasthuis in het voormalige klooster aan de Gasthuisstraat 35 in gebruik genomen. Dit houdt ook in dat de Klomp dicht gaat. Een deel van de mensen daar krijgt elders een goede woonplek. Een ander deel krijgt een kamer in het Gasthuis. 

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Duurzame viskwekerij en vleermuisverblijf in Terworm

Vis

Een uniek project met een groen tintje in de voormalige rioolwaterzuiveringsinstallatie bij Terworm: het college wil in de voormalige bassins duurzame viskwekerij mogelijk maken. Het oude ketelhuis en de slibgistingtanks gaan onderdak bieden aan vleermuizen en de rest van het terrein wordt omgedoopt tot natuur.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Starterslening Heerlen maakt koopwoning betaalbaar

Woning

Om te helpen bij de aankoop van een eerste huis, voert Heerlen vanaf 1 september de starterslening in. Dat is een aanvullende lening op de hypotheek die de bank verstrekt. De starterslening heeft gunstige voorwaarden. Zo betaalt de starter de eerste drie jaar geen aflossing. De looptijd van de starterslening is dertig jaar, waarvan de eerste 15 jaar rentevast. De starterslening kan een eerste koopwoning tóch haalbaar maken.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay