Heerlen

Heerlen steunt award duurzaamheid met sponsoring

Windmolens

De Gemeente Heerlen wordt partner van de stichting Marc Cornelissen Brightlands Award. Daaraan verbindt het tevens de verplichting om drie jaar lang elk jaar een bijdrage te leveren van 5000 euro. Op deze manier wil de gemeente bijdragen aan de groei en de bekendheid van de Award.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Provincie reikt 15.000e lening Duurzaam Thuis uit

Heerlense wijk Welten-Benzenrade wint energieadvies voor hele straat

De Provincie Limburg geeft eigenaar-bewoners en huurders een steuntje in de rug. Wie zijn woning verduurzaamt, levensloopbestendig maakt, of zelf energie wil opwekken kan een Stimuleringslening Duurzaam Thuis aanvragen. De 15.000e lening is uitgereikt in Parkstad, in de Prof. Dumontstraat te Heerlen.

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Provincie Limburg

Werkzaamheden met omleidingen in centrum Heerlen

Maankwartier

Het kruispunt Groene Boord-Gasthuisstraat wordt tijdens twee weekends afgesloten: van vrijdag 27 november 18.00 uur t/m maandag 30 november 6.00 uur, en van vrijdag 11 december 18.00 uur tot maandag 14 december 6.00 uur. Voetgangers en fietsers kunnen door, voor al het overige verkeer is de kruising afgesloten. Er zijn omleidingen. De afslag Groene Boord naar rechts richting Mijnspoorweg (richting Landgraaf) blijft wel open.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Limburgs beroepsonderwijs pakt huiselijk geweld aan

Week tegen Kindermishandeling

Niet alleen minderjarige kinderen, maar ook jongvolwassenen in de leeftijd van 18-26 kunnen te maken krijgen met huiselijk geweld en mishandeling. Dit kan bij henzelf zijn, in hun sociale of familieomgeving, of tijdens hun stage of werk. Dit geldt ook voor studenten aan een mbo- of hbo-instelling, of universiteit. Maar hoe herkent een (mede-)student of docent mishandeling? En wat moet hij of zij dan doen?

Auteur
Zuyd hogeschool, Limburg tegen Kindermishandeling & gemeente Heerlen
Fotograaf
Mechtelie Aarts

Janssen Kerres neemt Driessen Nissan dealerschap Eindhoven over

Nissan

Janssen Kerres neemt per 1 december 2020 het Nissan dealerschap in Eindhoven en omstreken over. De Sales en After Sales-activiteiten voor Nissan Eindhoven zullen door Janssen Kerres worden voortgezet vanuit haar pand aan de Kruisakker 14 in Nuenen. Hiermee wordt Janssen Kerres, vanaf deze datum, Nissan dealer voor dit gebied.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Film Stoffig Licht speelt zich af in en rondom kolenmijnen

Still uit Stoffig Licht

Een vierkoppig team van verhalenvertellers maakt een avondvullende speelfilm over een Drents gezin dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw het veengebied verruilt voor een avontuur in de Oostelijke Mijnstreek van Limburg. Een ontroerend verhaal met een verwijzing naar de huidige migranten wereldwijd. Dit najaar verschijnt hetzelfde verhaal als roman met als titel Stoffig Licht.

Auteur
Stoffig Licht
Fotograaf
Stoffig Licht

Heerlen steekt 1,2 miljoen in huisvesting kwetsbare groepen

Heerlen steekt 1,2 miljoen in huisvesting kwetsbare groepen

De gemeente Heerlen ontvangt € 1.175.265 van het Rijk voor de huisvesting van kwetsbare groepen. Ongeveer de helft van dit bedrag gaat naar 21 Skaeve Husen,  die verspreid over heel Parkstad worden gerealiseerd. De andere helft is bestemd voor de aanpak van overlast gevende kamerverhuur én voor mensen die op korte termijn op zoek zijn naar een woning, de zogenoemde spoedzoekers.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Gemeente Heerlen streeft met bezuinigingen naar positief resultaat jaarrekening

Grootboekrekening

In de Novembernota 2020 behandelen we de afwijkingen in kosten en opbrengsten ten opzichte van de begroting van dit jaar. Hierin staan zowel de positieve als de negatieve financiële ontwikkelingen ten opzichte van de begroting 2020, op basis van de inzichten tot en met september, inclusief grote afwijkingen uit oktober 2020. De November-nota 2020 laat een positieve prognose zien van 2,8 miljoen euro. Dit is zonder de negatieve en/of positieve gevolgen van COVID-19.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay