Hoensbroek

Heerlense Dierenweide tevreden met donatie 5.500 euro

Dieren kinderboerderij

In de tweede helft van maart ontvingen de vrijwilligers van Dierenweide Lotbroek positieve berichten van de fondsen 'Frisse Wind' uit Heerlen en van het IBA-fonds 'Bewoners Maken Parkstad'. De totale bijdrage was 5.500,- Dit geld zal besteed worden aan het opknappen van de Dierenverblijven, het repareren en verlengen van de omheining en het onderhoud van de natuurlijke omgeving van de dieren.

Auteur
Dierenweide Lotbroek
Fotograaf
Pixabay

Sportfondsen nieuwe exploitant van zwembad Hoensbroek

Zwembad

De exploitatie van zwembad Hoensbroek en het nog te bouwen zwembad in Heerlen-Centrum komt in handen van de Sportfondsen Groep. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van 11 jaar. “Als gemeente stimuleren wij sport en bewegen ten behoeve van een goede gezondheid van onze inwoners. Goede zwemvoorzieningen, dichtbij huis zijn daarom belangrijk.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Verdwenen mijnverleden uit Voerendaal en Hoensbroek

Zicht vanaf Termaar op de Staatsmijn Emma in Hoensbroek. Deze foto is rond 1970 gemaakt door Frans Hellenbrand.

Veel oudere lezers herinneren zich nog goed ons mijnverleden (de Koel). Omdat Klimmen, Termaar en Ubachsberg op een heuvel gelegen zijn, kon je tot een halve eeuw geleden de kolenmijnen van Heerlen en Hoensbroek goed zien. Velen betreuren het dat bijna alles opgeruimd is. Er vloeide menige traan toen de Lange Jan in 1976 omver geblazen werd. Deze schoorsteen van 135 m. hoog bepaalde met zijn zus de Lange Lies het gezicht van Heerlen.

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Frans Hellenbrand

Poëziewandeling elke derde zondag van de maand in Hoensbroek

Poëzie

Is poëzie alleen iets voor dichters in de krochten van de steden? Voor enkelen, die poëziebundels kopen. Of is er meer aan de hand? Poëzie is levendiger dan menigeen denkt. Veel mensen schrijven teksten, dagboeken, verhalen en ook gedichten. Her en der zijn poëziekringen actief. Ook in Zuid-Limburg. In de velden tussen Voerendaal en Nuth staan er her en der mooie, stalen standaarden met gedichten van bekende dichters. De taal van de jeugd is ook vol met poëzie. Rap. Hip-hop.

Auteur
Gewoon Poëzie
Fotograaf
Pixabay

FIOD vindt illegale sigarettenfabriek in De Koumen

Sigaretten

De Douane en de FIOD hebben woensdag 24 maart succes behaald in de aanpak van handel in illegale sigaretten en accijnsfraude. Tijdens een gezamenlijke actiedag zijn vijftien bedrijfspanden, waaronder een gebouw in Hoensbroek, in verschillende plaatsen bezocht.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Hoensbroeks buurthuis wordt binnenkort geopend

Kinderen

Zaterdag 1 mei vindt de opening van Buurthuis Butting-Inn Hoensbroek plaats door wethouder Adriana Keulen (Wethouder Integraal Ouderenbeleid, Buurtgericht Werken, Publieke Dienstverlening en Informatisering). De belangrijkste doelen van het Buurthuis Butting-Inn zijn: 1) Multifunctioneel gebruik van de accommodatie en 2) Verhogen van de aantrekkelijkheid van de accommodatie (is zowel een doel als een voorwaarde).

Auteur
Rob Rörik, Butting-In
Fotograaf
Pixabay

Da(a)g-je Uit verzet naar 2022

Ouderen

Da(a)g-je Uit, de jaarlijkse tocht voor mensen van 70 jaar en ouder uit Heerlen en Hoensbroek is afgelast. De 53ste editie stond gepland op 17 mei. De organiserende stichting licht de beslissing toe: “De Stichting kon niet anders beslissen dan vorig jaar. Ook nu komt de datum voor onze tocht te vroeg. We gaan op pad met de kwetsbare doelgroep. En deze doelgroep gaat ons ter harte. Wij kiezen wij voor zekerheid, voor ons, voor onze chauffeurs en voor onze gasten.”

Auteur
Comité Da(a)g-je Uit
Fotograaf
Pixabay

Jeugdtoernooien BC Victoria voor maart blijven afgelast

Badminton

Traditioneel vinden in de maand maart de bekende jeugdtoernooien van Hoensbroekse badmintonclub Victoria plaats. Door de actuele coronamaatregelen van de overheid zijn geen badmintontrainingen en wedstrijden mogelijk. Badminton Nederland heeft o.a. voor enkele weken de officiële competitie 2020/2021 stopgezet. Verder zijn tussentijds vele nationale badmintontoernooien ook afgezegd.

Ook voor BC Victoria is een organisatie van de volgende voorjaarstoernooien niet mogelijk:

Auteur
BC Victoria
Fotograaf
Pixabay