Kerkrade

Stephanie Olijve zakelijk directeur Discovery Museum Kerkrade

Stephanie Olijve

De Raad van Toezicht van Stichting Discovery Museum heeft bekend gemaakt dat Stephanie Olijve is benoemd tot nieuwe zakelijk directeur-bestuurder van het museum in Kerkrade. Met ingang van 1 december 2021 volgt zij zakelijk directeur a.i. Piet Wagemans op en wordt de museumstichting voortaan door een tweehoofdig bestuur geleid.

Fotograaf
Anne Jannes Photography

Helicon Kerkrade viert 40-jarig bestaan met jubileumconcert

Dit jaar viert Blazersensemble Helicon uit Kerkrade haar 40-jarig jubileum. Terug naar de bakermat waar Blazersensemble Helicon in 1981 werd opgericht zullen zij dat doen met een jubileumconcert op 11 december 2021 in het Wijngrachttheater te Kerkrade.

Ter ere van deze bijzondere verjaardag heeft Christiaan Janssen een nieuw werk geschreven: 'The Muses'. Dit werk gaat over de 9 muses die volgens de legende in het Helicon-gebergte woonden. Uiteraard is dit verwijzing naar de oorsprong van de naam van Blazersensemble Helicon.

Fusie Bibliotheek Kerkrade en Bibliotheek Brunssum definitief

Boeken

Bibliotheek Kerkrade en omstreken en de Bibliotheek Brunssum gaan definitief fuseren. Beide organisaties werken al op verschillende terreinen intensief samen. Deze samenwerking verstevigen zij met een fusie op 1 januari 2022. De Raad van toezicht en directeur bestuurder van Kerkrade e.o.

Fotograaf
Pixabay

Discovery Museum maakt serie over Einstein Telescope

Frans Pollux en Gideon Koekoek

Discovery Museum te Kerkrade start met een informatieve online reeks over de Einstein Telescope. Dat dit meetapparaat wellicht gebouwd gaat worden in de grensregio Nederland, België en Duitsland is veel mensen wel bekend, maar wat het nu precies meet en waarom dat zo opzienbarend is, dat zal velen niet zo duidelijk zijn.

Fotograaf
Discovery Museum Kerkrade

Toneelvereniging Excelsior speelt nieuw toneelstuk

Toneelvereniging Excelsior

De eerste twee weekenden van oktober speelt Toneelvereniging Excelsior Kerkrade haar nieuwe toneelstuk 'Inkel Rees'. Na een dik jaar dat alles anders was nu ook eens iets anders in het eigen theater de Buun.

Een thrillerkomedie gespeeld door slechts vier acteurs: William Charlier, Claudia Charlier-Souren, Miep Muller en Marian van Emden.

Fotograaf
Peter Trompetter

Voetbalvereniging RKTSV Terwinselen eert leden

Leden RKTSV

 Voetbalvereniging RKTSV heeft op zaterdag 25 september tijdens een jubilarissenavond vier leden gehuldigd die het afgelopen jaar in 2020 in verband met de coronapandemie niet konden worden geëerd.

Het betrof Leo Botterweck (50 jaar lid), Ton Debast (40 jaar lid), Bert Moling (40 jaar lid) en André Renkens (40 jaar lid). 

Fotograaf
Voetbalvereniging RKTSV

Burgerbelangen Kerkrade herkiest Tim Weijers

Tim Weijers

De 38-jarige Kerkraadse wethouder en locoburgemeester Tim Weijers is voor de derde keer op rij door de partij voorgedragen en door de leden unaniem gekozen als lijsttrekker voor Burgerbelangen Kerkrade, bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Fotograaf
Burgerbelangen Kerkrade