Kerkrade

Mirna van Stiefgoed Kerkrade coacht samengestelde gezinnen

Mirna

Ons land telt zo’n 200.000 samengestelde gezinnen en dit aantal blijft groeien. 1 op 3 gezinnen gaat uiteindelijk weer uit elkaar, omdat de relatie met stiefkinderen moeizaam verloopt. Mirna van Dalfsen uit Kerkrade is er als coach voor samengestelde gezinnen in Limburg, die hulp in de relatie goed kunnen gebruiken.

Auteur
Stiefgoed Kerkrade
Fotograaf
Stiefgoed Kerkrade

Vragen over de overheid? Bieb Kerkrade helpt u graag!

Binnenhof Den Haag

Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 25 juni kunt u voor al deze vragen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de HuB. Bibliotheek Kerkrade, elke vrijdag van 10:00 – 12:00 uur. Daar helpt een getrainde bibliotheekmedewerker u verder op weg.

Auteur
Bibliotheek Kerkrade e.o.
Fotograaf
Pixabay

Politiekapel viert jubilarissen: Linda Canna, Helga Klinkers (25 jaar) en Piet Canna (50 jaar)

Vlnr: Linda Canna, Helga Klinkers, Piet Canna

Politiekapel Limburg kent haar oorsprong en thuishaven in Klankstad Kerkrade. De drie jubilarissen: Linda Canna, Helga Klinkers (beide 25 jaar lid) en Piet Canna (50 jaar lid) poseren op bijgaande foto dan ook niet voor niets bij het prachtige Klankstad monument in Kerkrade. Politiekapel Limburg staat onder muzikale leiding van dirigent Henk Haan en is een muzikale kameleon met een rijke historie.

Auteur
Politiekapel Limburg
Fotograaf
Lucien Andriolo

Spelen in het groen dankzij duurzaam speelterrein

Opening

Afgelopen week heeft de opening plaatsgevonden van het nieuwe speelterrein van Bs. De Schakel en BSO Bombarie. Deze speelterreinen zijn in samenwerking met de Rabobank, het Jeugd Educatie Fonds en gemeente Kerkrade aangepakt en verduurzaamd. Het speelterrein is feestelijk door 2 kinderen geopend waarna alle kinderen door aannemer Dolmans getrakteerd zijn op een ijsje.

Auteur
Movare
Fotograaf
Movare

Thrillerschrijfster Hartman schuift aan bij bieb Kerkrade

Corine Hartman

Thrillerschrijfster Corine Hartman gaat op zaterdag 19 juni via een livestream in gesprek met Marieke Uiterwaal. Hartman is het meest bekend van de thrillerreeksen over Jessica Haider en haar meest recente reeks over Faye van Laar. 

Auteur
Bibliotheek Kerkrade e.o.
Fotograaf
Bibliotheek Kerkrade e.o.

Discovery Museum Kerkrade heropent met nieuwe exposities

Heropening Discovery Kerkrade

Na bijna zes maanden lockdown, waarin Cube, Columbus en Continium zijn samengevoegd tot één vernieuwd museum, opende Discovery Museum in Kerkrade vandaag voor het eerst de deuren. De eerste bezoekers hebben genoten van een feestelijk onthaal met ballonnen, enthousiaste medewerkers, live muziek én een geheel nieuwe museumervaring.

Auteur
Discovery Museum
Fotograaf
Discovery Museum

Kerkraads duo Cedar Spring brengt langverwacht album uit

Cedar Spring

Het langverwachte nieuwe album van het Eygelshovense duo Cedar Spring verschijnt op 16 juli aanstaande. ’Partners In Crime’, met twaalf eigen composities in alternative country/Americana sferen, gaat het daglicht zien. De songs zijn zeer persoonlijk en gebaseerd op de levens van de singer-songwriters Maartje Kleijnen en Ron Janssen. De cd zal tzt gepresenteerd worden bij gitaarwinkel Blues Lee in Waubach (Langraaf) en de sfeervolle platenwinkel Let The Record Play te Chevremont (Kerkrade).

Auteur
Cedar Spring
Fotograaf
Cedar Spring

ALDI Kerkrade blijft gesloten tijdens dinsdag 8 juni

Herindeling ALDI

ALDI doet een aanscherping van de ANIKo (ALDI Nord Instore Konzept) formule. De discounter komt met duidelijke ACTIE-communicatie in de winkels, waarmee acties uit de folder in de filialen direct herkenbaar zijn. Daarnaast wordt de winkel door een aangepaste warenindeling en een nieuwe opstelling van de schappen overzichtelijker. Producten zijn vindbaar op plekken waar de klant ze verwacht.

Auteur
ALDI
Fotograaf
ALDI

Computercursus Klik & Tik gaat na pauze weer van start

Senior op laptop

De computercursus Klik & Tik start binnenkort in  ’T Westhoes, Eygelshoven en De Rode Beuk in Simpelveld. In HuB. Bibliotheek starten we op een later tijdstip. Deze cursus is voor iedereen die wil leren omgaan met de computer en het internet. Cursisten volgen de cursus onder begeleiding van ervaren vrijwilligers. Daarnaast krijgt men een inlogcode mee zodat thuis kan worden geoefend. 

Auteur
Bibliotheek Kerkrade e.o.
Fotograaf
Pixabay