Kerkrade

Maak vrijblijvend kennis met Badmintonclub KBC '67

Badmintonclub tijdens training

KBC'67 is door meerdere enthousiaste badmintonspelers opgericht in 1967. Er wordt op verschillende niveaus gespeeld, zowel beginnelingen als gevorderden, recreanten en competitiespelers. Alle spelers krijgen training en hebben de mogelijkheid om vrij te spelen met elkaar. Op onze club hechten wij waarde aan prestaties, gezelligheid, respect en goed onderling contact. 

Auteur
KBC '67
Fotograaf
KBC '67

Taekwandoclub Cheon-Kwon houdt examens zonder toeschouwers

Wedstrijd bij Cheon-Kwon

Taekwondo & Hapkido vereniging Cheon-Kwon is sinds 1986 gevestigd in Kerkrade in sporthal Rolduc (Rolduckerstraat 112, Kerkrade). Op 19 november werden weer examens afgenomen bij Taekwondo & Hapkido vereniging Cheon-Kwon. Dit examen verliep heel anders dan de vorige examens. Door Corona moesten onze leerlingen het doen zonder ouders.

Auteur
Cheon-Kwon
Fotograaf
Cheon-Kwon

GV Balans biedt combinatie acrobatiek en turnen aan

GV Balans

Bij Gymnastiek Vereniging Balans in Kerkrade wordt lesgegeven in heel veel groepen. De nadruk ligt om ongeacht niveau, achtergrond of leeftijd lekker te kunnen sporten waarbij turnen uiteraard een belangrijk onderdeel is van onze lessen, laat Vivian Reul-Augenbroe weten, de secretaris maar ook de coördinator van het Jonge Kind bij GV BALANS.

Auteur
GV Balans
Fotograaf
GV Balans

Erepenning voor beeldend kunstenaar Wim Steins

Willem-Alexander

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade heeft besloten om de Gouden Erepenning van de gemeente Kerkrade te verlenen aan de heer Wim Steins. De beeldend kunstenaar ontvangt de onderscheiding onder meer vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten als zelfstandig beeldend kunstenaar. De uitreiking vond plaats in HuB. Kerkrade. 

Auteur
Gemeente Kerkrade
Fotograaf
© RVD - Martijn Beekman

Corona krijgt huiskamer van Bleijerheide niet klein

Wiel Ackens

De horeca heeft het lastig in corona-tijd. Vanwege het toenemende aantal besmettingen moesten alle cafés en restaurants op 14 oktober de deuren sluiten. Tuurlijk, er zijn financiële regelingen (zoals NOW) en de horeca krijgt een eenmalige vergoeding (ca 2500 euro), maar de schade door de afwezigheid van klanten is enorm.

Auteur
Peter Trompetter
Fotograaf
Peter Trompetter

Veel meer natuurbranden dit jaar in Beekdaelen

Bosbrand

In de gemeente Beekdaelen woedde er dit jaar tot en met september zes natuurbranden. In heel 2019 werden er maar twee natuurbranden geregistreerd. Dat blijkt uit een database met alle natuurbranden van LocalFocus. In de periode van 2017 tot en met september 2020 is de gemeente Brunssum koploper in de regio met vijftien natuurbranden. Er verbrandde daarbij 5,64 hectare natuurgebied.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Continium Kerkrade uitgeroepen tot hét Kidsproof Museum van Limburg

Continium

Continium discovery center te Kerkrade is gistermiddag tijdens een online ceremonie uitgeroepen tot hét kidsproof museum 2021 van Limburg. Continium is uit de beoordelingen door Museuminspecteurs – kinderen tot en met 12 jaar die musea hebben beoordeeld op kindvriendelijkheid – voor Limburg als beste uit de bus gekomen.

Auteur
Continium discovery center
Fotograaf
Continium discovery center

Uitzendbureau Wiertz neemt thuiswerkers steeds vaker in vaste dienst

Thuiskantoor

De coronacrisis zorgt ervoor dat we in een bijzondere tijd leven, waarin onzekerheid en onrust de overhand hebben. Juist in deze buitengewone periode vindt Wiertz Company het éxtra belangrijk om te laten zien wie ze is en waarvoor ze staat. Wiertz Company denkt in kansen en biedt haar flexmedewerkers een vangnet door ze steeds vaker in vaste dienst te nemen.

Auteur
Wiertz Company
Fotograaf
Pixabay