Wonen

Mirna van Stiefgoed Kerkrade coacht samengestelde gezinnen

Mirna

Ons land telt zo’n 200.000 samengestelde gezinnen en dit aantal blijft groeien. 1 op 3 gezinnen gaat uiteindelijk weer uit elkaar, omdat de relatie met stiefkinderen moeizaam verloopt. Mirna van Dalfsen uit Kerkrade is er als coach voor samengestelde gezinnen in Limburg, die hulp in de relatie goed kunnen gebruiken.

Auteur
Stiefgoed Kerkrade
Fotograaf
Stiefgoed Kerkrade

Heerlen trots op betrokkenheid burgers bij invullen lege plekken

Boom

Samen zorgen voor je omgeving, dat is de kern van de Gebrookerbosmethode. Bewoners kregen via deze Gebrookerbosmethode zelf de mogelijkheid om een nieuwe invulling te geven aan open, lege plekken in Heerlen Noord. Kenniscentrum Neimed onderzocht de effectiviteit van deze methode in Heerlen-Noord en toont aan dat inwoners gezamenlijk succesvol hun leefomgeving, op eigen initiatief kunnen verbeteren.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Ga als 55-plusser samen op pad dankzij Busplus Heerlen

Busplus Heerlen

Niet mobiel en toch op pad? Mensen ontmoeten en samen uitstapjes maken? Rijd dan vanaf vrijdag 11 juni mee met Busplus Heerlen! Een bus die 55-plussers uit Heerlen, voor een klein bedrag, vervoert naar markten, winkelcentra of supermarkten. Ook dagtripjes zoals ritjes naar de Eifel, een bezoek aan een museum en andere bezienswaardigheden, staan op het programma.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Françoise Petersen

Heerlen neemt daklozenopvang het Gasthuis in gebruik

Dakloze

Woensdag 2 juni is de daklozenopvang het Gasthuis in het voormalige klooster aan de Gasthuisstraat 35 in gebruik genomen. Dit houdt ook in dat de Klomp dicht gaat. Een deel van de mensen daar krijgt elders een goede woonplek. Een ander deel krijgt een kamer in het Gasthuis. 

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Straathoeksessie Brunssum Zuid brengt buurt bijeen

Straat in Nederland (niet in Brunssum)

Buurtnetwerk Brunssum Zuid organiseert op donderdag 24-06-2021 in de wijk een Straathoeksessie. Wij staan dan ter hoogte van het speeltuintje, op de hoek Langeberglaan-Hazenkampstraat, van de 17.00 tot 19.00 uur. De Straathoeksessie is voor iedereen welke verder kijkt dan de eigen voordeur. Voor elke bewoner welke de buurt of wijk nog mooier, veiliger en gezelliger wil maken.

Auteur
Buurtnetwerk Brunssum Zuid
Fotograaf
Pixabay

Groen licht voor voorlopig ontwerp Open Club Klimmen

Impressie van het multifunctionele gebouw gezien vanaf de sportvelden

Op 1 juni heeft het college van burgemeester en wethouders een positief besluit genomen over het Voorlopig Ontwerp (VO) van het project Open Club Klimmen (OCK). De hoofdgebruikers en omwonenden zijn nauw betrokken geweest bij het VO en hebben waardevolle input geleverd aan het projectteam. Het plan kan rekenen op de complimenten van de welstandscommissie en supervisor prof. ir. Jo Coenen.

Auteur
Gemeente Voerendaal
Fotograaf
Gemeente Voerendaal

Starterslening Heerlen maakt koopwoning betaalbaar

Woning

Om te helpen bij de aankoop van een eerste huis, voert Heerlen vanaf 1 september de starterslening in. Dat is een aanvullende lening op de hypotheek die de bank verstrekt. De starterslening heeft gunstige voorwaarden. Zo betaalt de starter de eerste drie jaar geen aflossing. De looptijd van de starterslening is dertig jaar, waarvan de eerste 15 jaar rentevast. De starterslening kan een eerste koopwoning tóch haalbaar maken.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Aantal Heerlense buurtplannen overstijgt verwachtingen

Vrijwilligers

Buren die samenwerken om hun buurt mooier, gezelliger of veiliger te maken – het komt steeds vaker voor in Heerlen. Zelfs in het coronajaar 2020. Ondanks alle beperkingen zit er een positieve lijn in het aantal mensen dat zich inzet voor de buurt en buurtdeals vanaf 2019. Dat het ook nog gelukt is om 27 buurtacties te houden in 2020, is een verrassing.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

KPN begint in Heerlen met aanleg glasvezel voor internet

Glasvezel

De gemeente Heerlen wordt aangesloten op glasvezel. Woensdag 26 mei tekenden gemeente Heerlen en KPN NetwerkNL een samenwerkingsovereenkomst. KPN start begin 2022 met de aanleg van glasvezel in Heerlen. Het doel is om het grootste deel van Heerlen medio 2026 aangesloten te hebben op snel glasvezelinternet. 

Het project zit nog in de voorbereidende fase. Eind 2021 worden bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen starten vanuit Hoensbroek.

Auteur
KPN NetwerkNL
Fotograaf
Pixabay

Superlocal zet grote ambities voor hergebruik in bouw neer

Hijskraan Superlocal

In oktober 2017 kreeg het prestigieuze project SUPERLOCAL – Super Circular Estate in Bleijerheide, Kerkrade een Europese subsidie van Urban Innovative Actions van 4,7 miljoen euro. Op dat moment werkten woningcorporatie HEEMwonen (initiatiefnemer), IBA Parkstad en de gemeente Kerkrade al aan de herontwikkeling van het gebied van de hoogbouwflats. Op 30 april jongstleden eindigde de officiële subsidietermijn (het project en ook de afhandeling van de subsidie lopen nog door tot in 2022).

Auteur
Gemeente Kerkrade
Fotograaf
Gemeente Kerkrade