Natuur

Brunssum en Beekdaelen tekenen bruikleenovereenkomst Clemenspark

Ondertekening bruikleenovereenkomst

Op de grens van Brunssum en Beekdaelen ligt het nieuw aangelegde Clemenspark, waarin de rijke historie van het gebied, de mooie natuur en de betrokkenheid van veel vrijwilligers en buurtbewoners voor iedereen zichtbaar zijn. Op maandag 23 mei tekenden wethouder Jo Mertens namens de gemeente Brunssum en Peter Kleuters en Jan Deckers namens de Stichting Clemenspark een bruikleenovereenkomst voor het gebruik en het onderhoud van het nieuwe Clemenspark.

Fotograaf
Emile Verhijden

IVN Heerlen organiseert wandeling door Imstenraderbos

Het IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid Heerlen organiseert op zondag 22 mei een excursie door het Imstenraderbos. Start is om 10:00 uur vanaf de grote parkeerplaats van voetbalvereniging RKHBS, Zandweg 193 Heerlen.

Het natuurgebied Imstenraderbos is Zuid Limburg in het klein. Je vind er een oud bos, een droogdal, hellingbossen en vele landschapselementen. Tijdens deze wandeling kun je dit allemaal beleven. En na een uitdagende klim kun je genieten van een adembenemend uitzicht over het Geleenbeekdal en de stad.

Wandelcomité FaSiLa organiseert wandeltocht Schinveld

wandelpad

Na twee jaar noodgedwongen rust, pakken we nu met alle plezier onze traditie weer op en wandelen op zondag 27 maart door onze mooie omgeving.

Vanaf het startpunt lopen we naar de ontkluisde Roode Beek en dan via de visvijvers of de
waterbuffers de Schinveldse bossen in. De route voert verder via Jabeek (rustpost), naar
Mindergangelt (D) en dan weer richting de Schinveldse bossen. Om uiteindelijk in Schinveld bij de FaSiLa terug te keren.

Fotograaf
Wandelcomite FaSiLa Schinveld

IVN Kerkrade organiseert lezing over het Eifelgebied

Monschau Olaf Op den Kamp

Op dinsdag 15 februari verzorgt Olaf Op den Kamp voor IVN Kerkrade een lezing over de Eifel. De Eifel is een uitgestrekt natuurgebied net over de Nederlandse grens. Het bestaat uit een grote diversiteit aan biotopen en landschappen.

Fotograaf
Olaf Op den Kamp

IVN Voerendaal organiseert landschapsexcursie St. Pietersberg

St. Pietersberg

Zaterdag 5 februari 2022 heeft IVN Voerendaal een wandeling gepland van ongeveer 7 km lang, deels in Nederland en deels in België.

Wat krijgt u te zien? O.a. mooie vergezichten, grotten, een Romeins Oppidum, dolines en de Verborgen Vallei.

Parkeren bij de Enci-groeve bij Chalet de Observant. Maasboulevard/Lage Kanaaldijk 117 te Maastricht.

Fotograaf
IVN Voerendaal

Beekdaelen-fietsroute meest gezochte fietsroute van Nederland

Beekdaelen-fietsroute

In januari is het traditiegetrouw tijd om terug te kijken naar de resultaten van het afgelopen jaar. Zo werd door de routewebsite RouteYou, met meer dan 15 miljoen bezoekers in 2021, teruggeblikt op de meest gezochte fietsroutes van het afgelopen jaar. Verrassende koploper in het lijstje van Neerlands populairste fietsroutes was de 'Beekdaelen-fietsroute'.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg