Politiek

Verkiezingsdebat met Limburgse thema's op L1 TV

Stemmen

Acht Limburgse kandidaten voor de nieuwe Tweede Kamer gaan op L1 TV in debat aan de vooravond van de verkiezingen. Het debat, vanuit het Gouvernement aan de Maas, wordt donderdag 11 maart om 18:30 uur live uitgezonden. De vier hoofdthema’s zijn zorg, leefbaarheid & platteland, economie en energie. De stellingen die daarbij onder andere aan bod komen zijn:

Auteur
L1
Fotograaf
Pixabay

PvdA Kerkrade lanceert politieke podcast Mijn Streek

Microfoon

De PvdA Kerkrade is gestart met een podcast met de titel ‘Mijn Streek’. In deze podcast staat de eigen regio centraal, waarbij ook de verbinding wordt gezocht met Limburg, de euregio en Nederland. Voor de afleveringen worden gasten uitgenodigd van zowel binnen als buiten de eigen partij. Presentatie is in handen van Sander Gorissen.

Auteur
PvdA Kerkrade
Fotograaf
Pixabay

Stemcampagne voor jongeren: 'Stil of Stemmen'

Stil of stemmen

Jongeren Netwerk Limburg zet een campagne op om jongeren op 17 maart naar de stembus te krijgen. Jongeren zijn de minst vertegenwoordigde groep kiezers in Nederland. Al jaren is er sprake van een structureel lage opkomst van jongeren als we naar de stembus mogen.

Auteur
REACTIVATORS
Fotograaf
REACTIVATORS

Haak aan bij sociale naai- of breislinger van PvdA Brunssum

Slinger PvdA Brunssum

Het leven in Brunssum is een feestje! Zullen we samen de slingers maken en ophangen? Haak, naai of brei zoveel vlaggetjes als je wil en wij (PvdA Brunssum) maken er een SoSja-lala-lislinger van. Deze slingers hangen we dan overal op in Brunssum op 21 maart om het begin van de lente te vieren. Daarna zorgen wij dat ze een goede bestemming krijgen via stichting Nienoo.

Auteur
PvdA Brunssum
Fotograaf
PvdA Brunssum

Zuid-Limburg ontvangt definitief status NOVI-gebied

Kerk in Limburg

De Minister van BZK heeft bij brief aan de Tweede Kamer van 17 februari 2021 NOVI-gebied Zuid-Limburg de definitieve status toegekend. Dat betekent langjarig commitment van het Rijk om samen met de regio de grote opgaven in dit gebied aan te pakken. En dat geldt ook voor De Peel, gelegen in Noord-Brabant en Limburg. De brief van de Minister markeert tevens de afronding van het proces rondom de eerste Nationale Omgevingsvisie (NOVI).

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Pixabay

Steun voor 693 starters- en seniorwoningen in Heerlen

Woningplannen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft Heerlen-Centrum een financiële bijdrage van ruim 4 miljoen euro toegekend vanuit de woningbouwimpuls. Met de regeling Woningbouwimpuls stimuleert het kabinet de bouw van betaalbare woningen voor starters en mensen met een laag- en middeninkomen. Een belangrijke opgave van het centrum van Heerlen is de aanpak om leegstaande kantoren en winkels om te bouwen naar (duurzame) woningen.

Auteur
Gemeente Heerlen

Vernieuwingsgroep: 'Onderzoek haalbaarheid energieopslag in mijnschacht Schinnen'

Steenkool mijnschacht

De fractievoorzitter van de Vernieuwingsgroep Hugo Schaffrath vraagt aan het college om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van energieopslag d.m.v. zwaartekracht in de voormalige Emma 4 schacht op het USAG terrein in Schinnen. Volgens hem zou deze schacht hiervoor weleens geschikt kunnen zijn. Hij voldoet in ieder geval aan de doorsnede en diepte om dit eventueel te kunnen realiseren. 

Auteur
Vernieuwingsgroep Beekdaelen
Fotograaf
Pixabay

Hoe werkt lokale politiek? Gemeente geeft gratis cursus

Politiek

Hoe werkt de gemeente en de besluitvorming in de gemeente? Wat doet een gemeenteraad? Wilt u graag meer weten over de politiek? Bent u nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen? De gemeente Brunssum organiseert een gratis cursus voor álle inwoners die zich interesseren voor de lokale politiek.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

CDA Voerendaal verrast vrijwilligers op Valentijnsdag

Fractievoorzitter Guill Delsing, raadslid Theo van Oppen en wethouder Peter Thomas overhandigen, uiteraard corona-proof, aan twee vertegenwoordigers van schutterij St. Sebastianus, de CDA attenties

Tradities dien je in ere te houden. Als CDA Voerendaal hebben wij dan ook dit jaar, ondanks de coronabeperkingen, weer een groep vrijwilligers met een kleine attentie willen bedanken voor hun maatschappelijke inzet. Vrijwilligers die onmisbaar zijn om een bloeiend verenigingsleven op de been te houden.

Auteur
CDA Voerendaal
Fotograaf
CDA Voerendaal

Heerlense politiek pleit voor zichtbaarder lhbti-beleid

Regenboogvlag

Burgemeester en wethouders zijn voorstander van het openen van een extra COC-locatie voor Zuid-Limburg in Heerlen om het lhbti-beleid meer zichtbaar te maken in Heerlen en in de rest van Parkstad. Daarnaast onderzoekt het college de mogelijkheid om een Roze Zaterdag in Heerlen te organiseren. Deze voornemens van het College vormen onderdeel van de plannen voor het lhbti-beleid voor de periode 2021-2024.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay