Voerverbod in Heerlen om overlast dieren in te perken

eend

De gemeente Heerlen is de overlast van duiven, eenden, ratten en muizen helemaal beu. Een van de oorzaken hiervan is dat inwoners deze dieren steeds vaker voeren. De hoeveelheid voer die wordt aangeboden is zo groot, dat inmiddels sprake is van overlast door de dieren. 

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Limburg werkt aan bij-vriendelijk landschap

Recentelijk vond in het Gouvernement aan de Maas het vijfde Limburgse Bijensymposium plaats. Georganiseerd in samenwerking door de Provincie Limburg en de Nationale Bijenstrategie, van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zowel landelijke beleidsontwikkelingen als Limburgse initiatieven werden belicht.

Auteur
Provincie Limburg

Meerssen steunt herbenoeming burgemeester

Onlangs heeft de Gemeenteraad van Meerssen de aanbeveling tot herbenoeming van mevrouw Mirjam Clermonts-Aretz als burgemeester van de gemeente Meerssen vastgesteld

Onlangs heeft de Gemeenteraad van Meerssen de aanbeveling tot herbenoeming van mevrouw Mirjam Clermonts-Aretz als burgemeester van de gemeente Meerssen vastgesteld. Deze besluitvorming is gebaseerd op het positieve advies van de 'Vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester'.

Auteur
Gemeente Meerssen
Fotograaf
Gemeente Meerssen

Lucas Baggerman gaat door als VVD-raadslid

Lucas Baggerman

Lucas Baggerman (45) is tijdens een speciale raadsvergadering op 17 september geïnstalleerd als raadslid van de Gemeente Landgraaf namens de VVD Landgraaf. Hij neemt hiermee de rol over van Björn Lambie, die na 18 jaar actief te zijn geweest in de Landgraafse politiek het stokje overdraagt en meer op de achtergrond zijn bijdrage zal blijven leveren voor VVD Landgraaf.

Auteur
VVD Landgraaf
Fotograaf
VVD Landgraaf

Garagesale in Hoensbroek

De bewoners van de Hermanstraat in Hoensbroek houden zaterdag 3 oktober aanstaande een garagesale. Van 12u tot 16u is iedereen welkom om "coronaproof" te komen struinen naar koopjes. 

Auteur
Bewoners Hermanstraat

Dialectclub d'r Wauwel bezoekt zorgcentra

Eigenlijk hadden wij, Dialektverain d’r Wauwel dit jaar groots ons 40-jarig jubileum willen vieren. Graag hadden wij vele dialectliefhebbers willen ontmoeten, maar alles liep anders. Na een pauze van 4 maanden mochten de Wauwelleden zich in juni voor het eerst weer ontmoeten in de openlucht en met gepaste afstand. Daar werden meteen plannen gesmeed om toch van ons te laten horen. Na een belrondje waren wij meer dan welkom in de zorgcentra in Kerkrade-West.

Auteur
d'r Wauwel

Open dag bij Dance Centre Benito in Brunssum

Leeuwenlogo van Dance Centre Benito Deane

Op 3 en 4 oktober zijn bij Dance Centre Benito Deane (DCBD) open dagen! Tijdens deze dagen is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in onze dansschool. Om dit extra leuk te maken worden er optredens verzorgd door alle lesdansers en wedstrijddansers.

Auteur
Dance Centre Benito Deane

Olympia KFC zoekt volleyballers

De twee gemengde volleybalgroepen van Gymnastiekvereniging Olympia KFC kunnen nog leden gebruiken. Er wordt recreatief volleybal gespeeld, enige ervaring is gewenst. De lessen vinden plaats in BMV De Sjinskoel aan de Kloosterlaan in Schinveld op maandag van 19.30 tot 21.00 uur en op donderdag van 20.30 tot 22.00 uur.

Auteur
Olympia KFC

SnowWorld biedt skisafari aan door Nederland

SnowWorld biedt 'staycations' aan

Vandaag overhandigde SnowWorld CEO Wim Hubrechtsen de sleutels van de Skisafari-camper aan snowboard-grootheid Jesse Augustinus. Augustinus is daarmee de eerste reiziger die op skisafari gaat in eigen land.

Auteur
SnowWorld
Fotograaf
SnowWorld