Badmintonstrijd bij BC Victoria barst los

Auteur
Franz-Josef Breuer

Afgelopen maand zijn de badmintontrainingen voor jong en oud van het nieuwe seizoen weer gestart bij BC Victoria Hoensbroek. Na een periode van buitenluchttrainingen door de corona-problemen, en de zomer- en schoolvakantie, hebben de eerste training- en speelavonden bij BC Victoria inmiddels weer plaatsgevonden. 

Verder staan ook de voorbereidingsactiviteiten voor het nieuwe competitie-seizoen voor de deur. De regionaal, nationaal en internationaal alom bekende Badmintonclub Victoria uit Hoensbroek is een thuishaven voor vele mensen die graag de uitdagende badmintonsport beleven willen. Naast kinderen vanaf 8 jaar en de talrijke jeugd- en seniorenspelers, kent de club ook nog 3 bijzondere speelavonden: op dinsdagavond de speelavond voor toppers uit het heden en verleden, op maandag- en donderdagavond voor mensen vanaf 18 jaar, die graag recreatief spelen willen. Een eerste kennismaking zonder verplichting is op alle werkdagavonden, met uitzondering van woensdag, in sporthal In de Biessen in Hoensbroek mogelijk. 

De precieze tijden van de verschillende trainings- en speelgroepen zijn na te lezen op onze website www.bcvictoria.com. Een kennismaking is zonder vooraanmelding mogelijk, rackets zijn beschikbaar, alleen eigen sportkleding is benodigd. Zo is badminton bij BC Victoria op maat voor iedereen. In het 2e weekend van september starten de eerste competitiewedstrijden voor alle jeugd- en seniorenteams van Victoria. Op zondag 13-9-2020 wordt vanaf 10.00 uur in thuishaven sporthal In de Biessen om de eerste wed- strijdpunten gestreden. Ook hier zijn alle badmintonliefhebbers van harte welkom. 

Ondanks alle onzekerheden rondom het coronavirus, zijn in de zomervakantie ook de eerste voorbereidingen voor het 44e International Carlton Youth Tournament gestart. Voor de eerste keer maakt het toernooi ook deel uit van het toernooicircuit voor de U17-Klasse van Badminton Europe. Victoria hoopt weer op een talrijke deelname van de jeugdtoppers en talenten uit vele landen van Europa. Meer informatie over het brede aanbod van badminton en de verschillende activiteiten zijn ook op de website van www.bcvictoria.com te zien en te lezen. 

Fotograaf
Franz-Josef Breuer