Buitenexpositie over huiselijk geweld op plein in Heerlen

Auteur
Gemeente Heerlen

De expositie van 3 tot 24 juni op het Burgmeester van Grunsvenplein in Heerlen vertelt verhalen van mensen die in een geweldssituatie zaten en maakt op die manier bewust van het probleem. Daarnaast brengt de expositie het thema ‘geweld in afhankelijkheid’ onder de aandacht. De tentoonstelling is onderdeel van de regionale aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio Parkstad. 

Op 3 juni om 16.00 uur openen Jordy Clemens, wethouder Heerlen en Stephanie Leyenaar, ervaringsdeskundige, namens de Parkstadgemeenten de buitenexpositie WIJ ... doorbreken het geweld. Ook lanceren zij bij de opening de hulp-app, via deze gratis en anoniem te gebruiken app vinden mensen in Parkstad snel de juiste hulp; ook bij Huiselijk Geweld.

Vanwege de coronamaatregelen openen wij de tentoonstelling in een klein gezelschap van genodigden. De expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld, kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het landelijke programma Geweld hoort nergens thuis en de regio Parkstad en is gemaakt door de Stichting Open Mind.

Pancratiuskerk Heerlen
Fotograaf
Pixabay