Jacqueline (63) laat 60-plussers met plezier gymmen bij Balans

Auteur
GV Balans

Gezond zijn en gezond blijven, balans zoeken tussen body en mind of gewoon na corona toe aan een nieuwe uitdaging. Het kan bij GV BALANS bij al onze fit-gym groepen! Bij GV BALANS heeft iedereen de mogelijkheid om te sporten en geven we vooral les op het niveau dat bij de sporter past, laat Vivian Reul-Augenbroe weten. Neem onze fit-gym-groep 60+ te Terwinselen met hun uiterst energieke leidinggevende Jacqueline Smeets-Houben. Zij is zelf 63 jaar, moeder van 6 kinderen en oma van een kleindochter (met nog eentje op komst!).
Jacqueline is een aantal jaren geleden gevraagd om bij Balans les te komen geven en sindsdien doet ze dit met veel plezier bij de fit-gym van de vereniging. 

Conditie, kracht, houding, ademhalingsoefeningen, valpreventie maar ook dans en flexibiliteit komen aan bod. De dames hebben een groei doorgemaakt in hun eigen doelen en kunnen meer dan ze denken, laat Jacqueline enthousiast weten. Jacqueline heeft een bijzondere achtergrond, want naast haar werk als arts in de psychiatrie heeft ze ook dansacademie en bewegingswetenschappen afgerond, een akte om gymles te mogen geven en diverse diploma’s voor fitness-instructeur als personal trainer.

Naast haar werk als arts vindt Jacqueline het fijn om les te geven en anderen te laten ervaren hoe prettig het is om te kunnen bewegen. Juist als je niet meer het jongste bent is bewegen heel belangrijk om je goed staande te kunnen houden. De combinatie van haar werk als arts en haar bewegingskennis maken haar tot een bijzondere leidinggevende. Jacqueline geeft gedreven en gepassioneerd les en is in staat de sporter zijn/haar doelen te laten bijstellen. Je kunt altijd meer dan je denkt, is het motto waar Jacqueline mee werkt.

De groep dames is erg enthousiast, gemotiveerd, ambitieus en er is veel gewerkt aan groei in bewegingsmogelijkheden. Zelfs tijdens de coronaperiode waarin de binnensport gesloten was heeft deze hechte groep samen, op afstand weliswaar, gewandeld. Bewegen vinden we bij GV BALANS niet alleen belangrijk voor de kleintjes in de vereniging, bewegen is goed voor iedereen ongeacht leeftijd maar zeer zeker als je ouder wordt. Door corona heeft er veel stilgelegen en hebben mensen te weinig bewogen, maar daar kan nu verandering in komen.

Hoe leuk is het om je aan te sluiten bij een groep die samen oefeningen doet op of met muziek en in een ongedwongen sportieve sfeer? Meld je aan en werk samen met Jacqueline op basis van plezier en vertrouwen aan het verbeteren van je conditie en coördinatie of om aan je gewicht te werken.

Bewegen kent geen grenzen ook niet als je 60+ bent. Juist dan is bewegen erg belangrijk en wat is dan nog leuker als je dit kunt doen in een hechte groep waar nieuwe leden van harte welkom zijn. Jacqueline geeft les op dinsdagochtend van 09:15-10:15 uur in de gymzaal bs De Doorkijk, Singelweg 5 te Kerkrade. Eens op proef mee willen doen, dat mag! Neem dan contact op met ons secretariaat Mw. V. Reul-Augenbroe, 045-5452758 of via v.reul@gvbalans.nl.

Gymgroep GV Balans
Fotograaf
GV Balans