Pearl Jam sluit Pinkpop 2021 af

Auteur
Pinkpop

Pearl Jam komt in 2021 naar de 51e editie van Pinkpop. Op zondag 20 juni sluit de band het festival af. Eerder kondigde Pinkpop al aan dat zowel Red Hot Chili Peppers als Twenty One Pilots volgend jaar naar Landgraaf komen. En niet veel later voegden we daar een mooi rijtje Nederlandse acts aan toe: Kensington, Danny Vera, Frenna Deluxe, The Kik met orkest, Joost, Ares, Nona, Ten Times A Million en Nu of Nooit winnaar Elle Hollis. Guns N’ Roses komt helaas niet meer naar de 51e editie van Pinkpop. 

Reeds gekochte tickets voor Pinkpop 2020 blijven geldig voor Pinkpop in 2021. De kaartverkoop voor de 51e editie van Pinkpop wordt hervat op vrijdag 18 september aanstaande om 10.00 uur, via www.ticketmaster.nl. Degenen die onlangs een voucher hebben aangevraagd krijgen, zoals beloofd, voorrang. Zij kunnen zodoende al eerder, van maandag 14 september 10.00 uur tot vrijdag 18 september 10.00 uur, hun vouchers verzilveren en worden hierover nog persoonlijk geïnformeerd. 

Het is de vierde keer dat Eddie Vedder en de zijnen op Pinkpop een rockfeest komen bouwen zonder weerga. Het eerste optreden van Pearl Jam in Landgraaf, in de regen in 1992, was van een ongekende intensiteit. De publieksduik van Eddie bezorgde de groep eeuwige Pinkpop-roem. De grunge had Nederland vanaf dat moment een paar jaar stevig in zijn greep. Pearl Jam groeide op onder het vergrootglas van fans en critici en wist zich tot veler verrassing te ontwikkelen tot een waardevolle, standvastige en eigengereide rockband. 
Oneindig veel ouder en wijzer leken Eddie en zijn kompanen toen ze in 2000 het Pinkpoppodium opstapten. Zonovergoten ditmaal, zette de groep uit Seattle een strakke, uiterst professionele set neer. Zes studioalbums hadden ze inmiddels op hun naam, en het Pinkpop-optreden werd vereeuwigd als nummer 13 van de eerste 72 Official Bootlegs. Het zou vervolgens niet acht maar achttien jaar duren voor Pearl Jam opnieuw naar Pinkpop trok. Op vrijdag 15 juni 2018 bezorgde de band 70.000 man publiek de mooiste zonsondergang denkbaar. De Volkskrant schreef over Eddie’s “ongeveinsde bezieling” – en die zal er in 2021 niet minder om zijn! Van de klassiekers van debuut Ten tot de songs van het eind maart 2020 verschenen Gigaton, je krijgt ze allemaal te horen als Pearl Jam op Pinkpopzondag de headliner is. Wie Eddie, Stone, Mike, Jeff en Matt maar een beetje kent, weet dat ze er alles aan doen om het festivalweekend vol vuur af te sluiten! 

Over Pinkpop

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. In 2019 vierde Pinkpop aldaar haar 50e verjaardag. De 51e editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021.

Bevestigd tot nu toe

  • Vrijdag 18 juni: Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Kensington, Frenna Deluxe, Ten Times A Million, Elle Hollis
  • Zaterdag 19 juni: Danny Vera, Joost, Nona 
  • Zondag 20 juni: Pearl Jam, The Kik (met orkest), Ares 

Voor meer informatie over Pinkpop: www.pinkpop.nl.

Pearl Jam treedt op bij Pinkpop
Fotograaf
Pinkpop