Laatste concerten aangekondigd op huidig orgel Laurentiuskerk

Datum
Auteur
Orgelkring Voerendaal

Op vrijdag 23 juli vinden in de Laurentiuskerk van Voerendaal twee orgelconcertjes van drie kwartier plaats. Om 20.00 uur spelen Erika Tieleman en Frans Jespers, om 21.15 uur Anja Hendrikx en Rob Waltmans. Er kunnen 90 personen op veilige afstand van elkaar in de kerk komen luisteren en aanmelden is naar verwachting niet nodig.

Het bijna twee eeuwen oude orgel van Voerendaal zal na dit concert gedemonteerd worden. De kerk wordt dit najaar namelijk ingrijpend gerenoveerd. Het orgel moet ook grondig gerestaureerd worden en gaat daarvoor naar de werkplaats van orgelmakerij Verschueren in Ittervoort. Het orgel is dus op 23 juli voor het laatst te horen.

Bij de orgelestafette is de toegang gratis. De open schaal voor de vrije gave is bestemd voor het orgelfonds. Want niet alleen moet het oude orgel gerestaureerd worden. Er is ook een klein orgel vooraan in de kerk nodig, omdat het kerkkoor beneden in de kerk blijft zingen (als dat weer toegestaan is).

Erika Tieleman en Frans Jespers spelen quatre mains. Op hun programma staan werken van Sweelinck, Mozart en Dom Benoît. Van Mozart klinkt de complete 40ste symfonie. Anja Hendrikx en Rob Waltmans spelen luchtige, Zuid-Amerikaanse muziek van Noble, Zipoli en Piazzolla. Vanwege de coronaregels kan Orgelkring Voerendaal geen Candlelightconcert aanbieden, maar wel deze estafette. Voor de precieze regels van de toegang kan men het beste kijken op de webpagina van de Orgelkring op www.parochie-voerendaal.nl

Fotograaf
Orgelkring Voerendaal
Orgel