AGB en VVD door als één partij: 'Samen sterker verder'

Auteur
VVD Voerendaal

“Samen sterker verder” zijn de afsluitende woorden van AGB-Fractievoorzitter Coen Faessen, die in de Raad Voerendaal bekend maakt dat zijn partij (Algemeen Gemeenschaps Belang) ophoudt te bestaan. De partij gaat volledig over in VVD Voerendaal. Alle leden worden VVD-lid. En Coen Faessen wordt lid van de VVD-Raadsfractie.

Achtergrond

AGB is 40 jaar geleden opgericht uit onvrede met de heersende politiek. In de loop der jaren werd de partij steeds liberaler met mensen als VVD’er Ger Voogt. Ger heeft nog twee termijnen in de Raad gezeten voor AGB. Ger Voogt: “Ik ben en blijf liberaal. Dit is binnen AGB nooit een probleem geweest”.

AGB staat net als VVD voor liberalisme. Om vrijheid en verantwoordelijkheid bij de inwoners te laten. Om mensen zelfstandig keuzes te laten maken. Met de grootst mogelijke terughoudendheid mag de overheid zich mengen in het privédomein als dit de inwoner helpt om zelfstandig deel te (blijven) nemen aan de maatschappij. Beide partijen zetten zich samen in voor burgerparticipatie, ondernemerschap en debat in de raad.

Toekomst

Sebastiaan Vliegen wordt de fractievoorzitter van de thans tweekoppige fractie. Sebastiaan: “Afsplitsingen zijn aan de orde van de dag. Maar dat een partij na 40 jaar volledig naar de VVD komt, is een unieke situatie. Zowel voor Voerendaal als voor Nederland. En ik beschouw dit als een grote eer.” Coen Faessen: “Liberaal waren we al. En nu kijken we ernaar uit om kennis te maken met de provinciale en landelijke fracties. Met korte lijntjes kunnen we meer voor onze inwoners betekenen.”

Samen
Fotograaf
Pixabay