Politiekapel viert jubilarissen: Linda Canna, Helga Klinkers (25 jaar) en Piet Canna (50 jaar)

Auteur
Politiekapel Limburg

Politiekapel Limburg kent haar oorsprong en thuishaven in Klankstad Kerkrade. De drie jubilarissen: Linda Canna, Helga Klinkers (beide 25 jaar lid) en Piet Canna (50 jaar lid) poseren op bijgaande foto dan ook niet voor niets bij het prachtige Klankstad monument in Kerkrade. Politiekapel Limburg staat onder muzikale leiding van dirigent Henk Haan en is een muzikale kameleon met een rijke historie. Het muziekgenre bestaat uit populaire mars -en blaasmuziek.

Linda Canna werd lid op 7 november 1995 en bespeelt zowel de dwarsfluit alsook piccolo bij de kapel. Ze neemt vaker zitting in commissies en is nooit te beroerd om mee te helpen. Helga Klinkers musiceert de trompet en werd op 25 mei 1996 lid. Ze maakt tevens deel uit van de muziekcommissie en steekt eveneens graag de helpende handen toe. Piet Canna viert met 50 jaar lidmaatschap zijn gouden jubileum. Hij musiceert euphonium en is tevens onder meer marsleider, archivaris maar ook musicerend erelid van de kapel. Hij werd lid op 20 april 1971. Zijn inzet voor de kapel op veel diverse vlakken en door de vele jaren heen is onuitputtelijk.

Het is traditie dat de jubilarissen intern gehuldigd worden tijdens de jaarlijkse verenigingsdag. Deze zal, indien de omstandigheden het mogelijk maken, met inachtneming van de dan geldende regels, plaatsvinden op zaterdag 3 juli. Vast onderdeel van deze dag is ook een informeel (ongeüniformeerd) mini-concert, ook voor derden gratis toegankelijk. Doorgang is onder voorbehoud en is gepland van 15.30-16.30 uur op het terras van Brasserie Nieuw Ehrenstein. Voor de actuele situatie is graag onze website www.politiekapellimburg.nl te raadplegen.

Vlnr: Linda Canna, Helga Klinkers, Piet Canna
Fotograaf
Lucien Andriolo