NAVO vliegbasis blijft eind juni tot middernacht open

Auteur
NATO

Van dinsdag 22 juni t/m donderdag 24 juni en van maandag 28 juni t/m woensdag 30 juni komen onze vliegtuigen later terug op vliegbasis Geilenkirchen om het bijtanken in de lucht onder verduisterende omstandigheden te trainen. Hierdoor is de NAVO vliegbasis tijdens die dagen tot middernacht geopend. Het bijtanken van grote E-3A AWACS vliegtuigen in de lucht vergt veel precisie en training. Periodieke trainingen als deze zijn nodig om te zorgen dat de aircrews onder alle operationele omstandigheden veilig en efficient kunnen optreden. Vanwege de late zonsondergang in de zomer, zijn we genoodzaakt te trainen buiten de reguliere openingstijden van de vliegbasis.

De leiding van de E-3A Component is zich ervan bewust dat vluchten buiten de standaard openingstijden (maandag-vrijdag 08.00-22.00 uur) effect hebben op de omgeving en probeert deze vluchten dan ook tot een minimum te beperken. Waar mogelijk wordt gekeken om onze vliegtuigen op de andere NAVO vliegbases te laten landen om zo de overlast zoveel mogelijk te verspreiden. NATO bereidt militaire trainingen zorgvuldig voor. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat vluchten anders verlopen dan vooraf aangekondigd. Vanwege operationele veiligheidsredenen kunnen geen verdere details worden gepubliceerd.

Voor overige vragen betreffende NATO vliegbasis Geilenkirchen kunt u terecht op de website: www.AWACS.nato.int/ of de Facebook pagina: www.facebook.com/natoe3acomponent

NATO
Fotograaf
NATO Air Base Geilenkrichen