VVD Voerendaal: "We mikken nu op deelname aan coalitie"

Auteur
VVD Voerendaal

Tijdens de algemene ledenvergadering van 31 mei 2021 is fractievoorzitter Sebastiaan Vliegen van VVD Voerendaal wederom verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Tijdens de verkiezingen van 2018 is in een korte periode gezorgd dat de VVD opnieuw vertegenwoordigd is in de gemeenteraad. Net geen 2 zetels gehaald. Sebastiaan Vliegen: “Sinds 2018 zijn we gegroeid in leden én actieve leden. We mikken nu op deelname aan de coalitie om onze ervaring als bestuurspartij in te zetten voor financiële rust, meer burgerparticipatie en het nemen van duidelijke keuzes.”

VVD Voerendaal wil minimaal één wethouder leveren. Andere thema’s zijn integriteit en lokale democratie. Sebastiaan Vliegen: “De starheid en het gebrek aan discussie in de Raad moet worden doorbroken. Inwoners verdienen vertegenwoordigd te worden door de gehele Raad. Nu lijkt het erop dat enkel inwoners vertegenwoordigd worden die gestemd hebben op een coalitiepartij, die vervolgens het debat uit de weg gaat.”

Sebastiaan is een goed opgeleid en ervaren politicus die ervaring heeft op meerdere niveaus en die als ondernemer weet wat het is om keuzes te maken. Zijn gedegen kennis van het politieke proces wil de lijsttrekker gebruiken om samen met inwoners keuzes te maken in plaats van over inwoners. Sebastiaan Vliegen: “Burgerparticipatie en transparantie zijn belangrijke uitgangspunten. Zeker bij lastige dossiers betekent dit eerder met inwoners praten en zorgen voor duidelijke verslaglegging. Een andere uitdaging waar VVD voor wil gaan, is om te zorgen dat de volgende generatie een betaalbare woning in Voerendaal kan vinden. Wij willen graag verkennen of we een mooie nieuwbouwwijk in een parkachtige omgeving kunnen realiseren.”

Sebastiaan Vliegen (VVD Voerendaal)
Fotograaf
VVD Voerendaal