Ontdek de spirituele kant van Zuid-Limburg

Auteur
Visit Zuid-Limburg

De Amerikaanse trendwatcher Faith Popcorn benoemt zeventien culturele en sociale onderstromen die de toekomst van de Westerse mens gaan bepalen. Eén van die trends is onze groeiende zoektocht naar ‘spirituele ankers’. Visit Zuid-Limburg haakt hier toeristisch op in en lanceerde in de Heilige Amelbergabasiliek in Susteren de vernieuwde campagne Bezin in Zuid-Limburg. Ze deed dit samen met de gemeente Echt-Susteren die bezinning en kwaliteit van leven als speerpunt heeft benoemd en dit verbindt met haar identiteit. 

Kunst van het onthaasten
Want, zo stelt burgemeester Jos Hessels: “In Echt-Susteren koesteren we de kunst van het onthaasten van oudsher. We nemen de tijd voor elkaar, laten ons niet gek maken door druk van buitenaf. Eigenschappen die in ‘het nieuwe normaal’ van grote waarde zijn en blijven. En waar we de rest van Nederland graag deelgenoot van maken.”

Bezin in Zuid-Limburg
Onderdeel van de campagne is de nieuwe brochure Bezin in Zuid-Limburg. Hierin vindt de lezer verschillende tips voor mindfulness en onthaasten, informatie over bijzondere en onbekende plekken, wonderlijke gebeurtenissen en typisch Zuid-Limburg tradities. En een verwijzing naar de 11 thematische Camini’s oftewel mini Camino’s/mini pelgrimservaringen’, korte rondwandelmogelijkheden van 5 tot 15 kilometer die deels over het Jacobspad lopen of dit raken. 

Elk gebaseerd op het vinden van bezinning en bewustwording. Geschikt voor inwoners die graag ‘veilig’ willen onthaasten maar ook voor pelgrims die in Zuid-Limburg willen oefenen voor het grotere werk naar Santiago de Compostella. Voor elke route is een stempel te verdienen en wanneer alle 11 de stempels in het boekje verzameld zijn, ontvangt de wandelaar een attentie in een van de Visit Zuid-Limburg Shops.

DNA-thema
Anya Niewierra, directeur Visit Zuid-Limburg: “Onze strategische ligging aan deze Europese culturele route in combinatie met ons religieuze erfgoed, onze prachtige natuur en onze katholieke tradities maken Zuid-Limburg geschikt om het bezinningstoerisme verder te promoten om zo ook het bezoek aan onze toeristische bedrijven te stimuleren. Zowel met religieus, spiritueel, spa en zakelijke toerisme”. 

Meer informatie
De inspiratiebrochure is te verkrijgen bij de Visit Zuid-Limburg Shops of te bestellen via de webshop. Algemene informatie over Bezin in Zuid-Limburg vindt u op www.visitzuidimburg.nl/bezin. en voor meer informatie over de camini’s kijkt u op: 
www.visitzuidlimburg.nl/camini.

Anya Niewierra, directeur Visit Zuid-Limburg, presenteert de spirituele brochure
Fotograaf
Rob Dijksman