Geniet van prachtige concerten in Botanische Tuin Kerkrade

Datum
Einddatum

Eindelijk mochten de poorten weer open! De poorten van de enige echte botanische tuin van Limburg wel te verstaan. De Botanische Tuin Kerkrade is een plantaardige schatkamer, een oase van rust en een geregistreerd (levend) museum. En buiten dat natuurschoon is er cultureel ook van alles te beleven. 

Letterlijk in het groen, als het weer het toelaat en dicht bij de natuur, bij slechtere weersomstandigheden. Met de ‘Muziek in de tuin’ concerten wordt de bezoeker uitgenodigd in de tuin plaats te nemen en te komen genieten van prachtige klanken.

Agenda concerten

Zondag 22 augustus 16.30 uur: Orfeo trio 
Het Orfeo trio bestaat uit Angela Stone (fluit), Tine Janssens (altviool) en Michelle Verheggen (harp). Angela is verbonden aan het philharmonie zuidnederland, Tine aan het Opéra Royal de Wallonië in Luik en Michelle speelt als remplaçant in verschillende orkesten in Nederland. 

Zondag 12 september 16.30 uur: Monica Corado flamenco 
Zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsy flamencogitarist Manito een concertprogramma genaamd ‘Melodías del Corazón’. Met deze warmbloedige voorstelling wordt u meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Op het repertoire staan zowel bestaande als zelfgeschreven Spaanstalige nummers. 

Zondag 10 oktober 15.00 uur: Viola d’amore and more
Het programma wordt gespeeld door een quintet, bestaande uit Gertrud Schmidt (viola d’amore), Augustine Boshouwers (piano), Soraya Ansari (violoncello), Matthias Schmidt (altfluit) en Michael Roberts (hoorn). Dit concert is mogelijk gemaakt door een subsidie voor kunsten van het ‘Ministeriums für Kultur und Wissenschaft des Landes NRW’.

De entree voor alle concerten bedraagt 10,- euro per persoon, inclusief koffie/thee en een stukje vlaai. Vooraf reserveren via info@botatuin.nl. Het totaalbedrag dient te worden overgemaakt op rekeningnummer NL96RABO0148454402 t.n.v. Stichting Botanische Tuin Kerkrade o.v.v. van de concertdatum en uw naam. Uw reservering is pas geldig na betaling.

Houd de website en Facebook- / Instagrampagina’s in de gaten voor uitbreidingen van het programma. 

Over de Botanische Tuin

De Botanische Tuin Kerkrade is één van de 24 officiële botanische tuinen van Nederland. Tuinarchitect en planten-deskundige John Bergmans (1892-1980) ontwierp de tuin, die stamt uit 1939, in opdracht van de Staatsmijnen als recreatieplek voor de mijnwerkers en hun gezinnen. De tuin werd in de landschappelijke stijl aangelegd, met open en dichte ruimtes, slingerende wandelpaden, intieme zitplekken en verrassende doorkijkjes.
Meer info: www.botatuin.nl

Fotograaf
Botanische Tuin Kerkrade
Botanische Tuin