Speciale aanbieding blokfluitles bij St. Caecilia

Auteur
Harmonie St. Caecilia

Iedereen in Hoensbroek heeft vast wel eens van “onze” harmonie St. Caecilia gehoord. De harmonie is een van de oudste verenigingen van Hoensbroek. Ze maken al meer dan 160 jaar muziek en de leden doen samen ook veel leuke en gezellige dingen. Zo is er een commissie die activiteiten voor de jeugdleden organiseert. Er zijn dagen met spellen, een dropping, uitstapjes, lasergamen en ieder jaar een zomerkamp. Heel gezellig allemaal! Ze maken ze mooie muziek en tot dit jaar kwamen ze ook op bezoek op de basisscholen. Dat laatste is helaas niet mogelijk door de huidige situatie, maar niet getreurd: muziekles wel!

Muziek maken is heel erg leuk. Samen muziek maken nog leuker en dat is dan ook wat je bij de harmonie gaat doen. Eerst krijg je les op een instrument dat je wil leren bespelen en daarna ga je bij het jeugdorkest. Het jeugdorkest speelt allemaal muziek die door de jeugd zelf wordt uitgezocht. Ze geven concerten in Hoensbroek en soms ook buiten het dorp. Door steeds andere muziek te spelen leer je veel nieuwe dingen en blijft het leuk en spannend. 

Je kunt bij de harmonie verschillende soorten instrumenten spelen: slagwerk en ook blaasinstrumenten. Van klarinet tot trompet, van kleine trom tot dwarsfluit, van trombone tot grote trom: er is voor ieder wat leuks!  Het lesgeld is € 15,50 per maand, hiervoor krijg je iedere week les op de muziekschool of van een muziekleraar van de harmonie. Je betaalt ook nog het lidmaatschap van de harmonie van € 12,50 per maand. 

Daarvoor krijg je een instrument in bruikleen, een pupiter, muziek voor het jeugdorkest, drumband of harmonie, een poloshirt van de harmonie en later een uniform.

Speciale aanbieding: blokfluitles! 
Weet je nog niet welk instrument je wil bespelen? Of wil je kennis maken met muziek? Zit je in groep 4 of 5? Dan kun je bij ons ook blokfluitles volgen. Het lesgeld is € 5 per maand. Hiervoor krijg je een keer per week muziekles met een groepje leerlingen. Je koopt zelf een blokfluit, maar muziek krijg je van ons. We starten vrijdag 2 oktober! Wil je nog wat vragen? Wil je komen kijken bij het jeugdorkest? Aanmelden? Dan kun je het beste even mailen, dan belt iemand je terug: secretaris@harmoniehoensbroek.nl en vermeld je naam, adres, leeftijd, basisschool en groep.

Jeugdleden van harmonie St. Caecilia
Fotograaf
Kyra Fens