Gymnastiekvereniging Balans zet vernieuwing in

Auteur
GV Balans

Gymnastiekvereniging Balans uit Kerkrade zet na de zomervakantie in op kwalitatieve groei van het ledenaantal, waarbij er rekening gehouden wordt met het individueel belang als ook alle coronarichtlijnen. Dat laat de secretaris Vivian Reul-Augenbroe van de vereniging weten. Daarnaast is het bestuur uitgebreid met een nieuwe nog waarnemend voorzitter: Lars Schmitz, eigenaar van het IT-bedrijf Etesian en Peter-Paul Hommes die het stokje gaat overnemen van de huidige penningmeester, die na 39 jaar afscheid neemt van de vereniging. Daarnaast is er een wisseling bij de technische afdeling waar Gina Vreuls het stokje overdraagt aan Cherryl Scheffer.

Jong bestuur
Allen worden gevraagd en tevens geïnstalleerd tijdens onze ALV die we hebben moeten verschuiven van april naar oktober i.v.m. corona. De vereniging blijft hetzelfde, wij blijven dichtbij de normen en waarden die we als “oude” vereniging hanteren maar ook passen bij de turnsport. Tegelijk zetten wij met een relatief jong bestuur in op vernieuwing en verbreding, maar ook transparant besturen. Het is heel fijn dat veel leiding voortkomt uit onze eigen gelederen en dat men zich bij ons thuis voelt.

Cursussen
Naast alle doelgroepen waar wij les aan geven, bieden wij voor onze hulpleiding en leiding ook cursussen aan via de KNGU, vanaf 12 jaar. Onze hulpleiding is een geheel eigen groep binnen de vereniging die gecoacht worden door Esther Hertog, Ger Wiertz en Vivian Reul-Augenbroe, die al hun ervaring en skills doorgeven aan deze jongere generatie. Zij zijn onze toekomst.
Na een feestelijke opstart na de zomervakantie werken nu alle groepen rustig aan hun trainingen en wordt er hard gewerkt om alle nieuwe elementen onder de knie te krijgen voor het nieuwe wedstrijdseizoen, dat anders zal uitzien. Turnen is natuurlijk een binnensport waarbij er veel richtlijnen en coronamaatregelen zijn. Desalniettemin lukt het ons aardig om in te zetten op kwalitatieve groei van de groepen.

G-Gym
GV BALANS biedt ook G-Gym aan en is aangesloten bij Ik Kan Sporten Parkstad (IKSP) en Uniek Sporten. G-Gym is gymnastiek voor kinderen die door een fysieke of mentale beperking niet kunnen deelnemen aan een reguliere gymles. Tijdens deze les wordt er gesport in het eigen tempo van het kind. 
G-Gym richt zich op de motorische ontwikkeling en bewegingspatronen met veel individuele aandacht waardoor er op basis van plezier en zelfvertrouwen gewerkt wordt aan het verbeteren van deze motoriek en bewegingspatronen. Tijdens de les komen basisvaardigheden zoals lopen, balanceren, klimmen, zwaaien, springen maar ook conditie en opbouw van kracht aan bod. Deze lessen worden gegeven in de gymzaal te Bleijerheide, Bleijerheiderstraat 125 te Kerkrade met speciaal hiervoor aangeschafte materialen onder leiding van Julie Valckx, Maddy Wanders en Nancy Fisscher.

Meedoen?
Nieuwe uitdagingen gaan wij met veel plezier aan. In deze groep is nog ruimte en plaats. Bent u nieuwsgierig of dit iets voor uw kind is? Een keer komen meedraaien, proeflessen of gewoon kijken? Dat kan! Maar neem dan voor meer informatie contact op met Vivian Reul-Augenbroe, secretaris en coördinator van het jonge kind, GV BALANS. Contactgegevens:
v.reul@gvbalans.nl

Vivian Reul-Augenbroe, secretaris GV Balans
Fotograaf
GV Balans