Aspergeseizoen start goed met krat van eigen bodem

Het versproduct van eigen bodem komt er weer aan. De telers van eigen bodem zijn helemaal klaar voor het nieuwe aspergeseizoen. Het inspiratie- en informatieplatform VanEigenBodem.nl heeft om dit te vieren hét aspergemenu van 2021 ontwikkeld in samenwerking met de bekende tv-kok Hugo Kennis. Dit menu is in een kratje thuis te bestellen samen met twee andere verrassende avondmaaltijden, zodat elke liefhebber samen het aspergeseizoen kan aftrappen. En heb je de asperges straks eindelijk in huis? Dan kan je met de nieuwe intelligente tool de asperges ‘sKennen’ en alles over het product leren van teler tot bereidingswijze.

De recepten zijn vegetarisch, toegankelijk en vernieuwend en daarnaast wordt de gehele asperge gebruikt om alles uit de asperges te halen, dus zonder waste. ZON fruit & vegetables levert de asperges van lokale telers en het maaltijdbox platform De Krat zorgt ervoor dat het goed gevulde kratje bij de consument thuis in de keuken beland. Naast het driegangen-aspergemenu zijn er tevens verrassende ingrediënten en recepten voor twee avondmaaltijden bijgevoegd. Het kratje is te bestellen via dekrat.nl/aspergekrat, na bestelling wordt deze op 29 april thuisbezorgd.

Asperges ‘sKennen’

Weten waar je asperges vandaan komen, wie de telers zijn én hoe je ze het beste kan bereiden? Dan vind je op VanEigenBodem.nl de perfecte nieuwe tool. Namelijk: sKen je groente. Met deze intelligente tool is het mogelijk om de asperges zowel in de winkel als thuis op het aanrecht te scannen. Vervolgens wordt de asperge gekoppeld aan de juiste informatie over de teler, het product en de bijpassende recepten. Daarnaast laten de bijbehorende recepten zien hoe makkelijk het kan zijn om de asperges te bereiden.

Asperges
Fotograaf
Van Eigen Bodem