Culinair genieten met wijn in Botanische Tuin Kerkrade

Datum

Een mooie avond, prachtig uitzicht op de natuur en het genot van een lekkere maaltijd met een heerlijk drankje. Voeg daaraan toe de klanken van salonmuziek en het leven kan toch niet mooier zijn. Met deze woorden presenteert de Botanische Tuin Kerkrade het Diner in de tuin op zaterdag 4 september 2021, om 18.00 uur.

De gasten worden ontvangen met een glas Cava met perziklikeur en een amuse van vlees of vis. Vervolgens is er het voorgerecht, waarbij er keuze is tussen een malbe van zalm, kabeljauw en botervis of gerookte Ribe Eye salade of een vegetarisch gerecht. Ook bij het hoofdgerecht is er een keuzemogelijkheid. Zeebaars met spaghetti van zwarte peen of lam met truffeldressing of varkenshaasje in bospaddenstoelen saus of tournedos neutraal of met een pepersausje of een vegetarisch gerecht. Het diner wordt afgesloten met een uitgebreid Sharing dessert met diverse heerlijke zoetigheden. Alle gerechten worden ter plaatse bereid door het vakkundige team van Peter Starmans Catering Company in samenwerking met Slagerij Vergossen. Uiteraard volgens de regels van de botanische tuin met biologische producten.

Salonorkest

Gedurende het diner zal een salonorkest van vijf personen de gasten muzikaal in vervoering brengen en zal de heer Ed Montforts, vermaard keurmeester van wijnen, op humoristische maar ook informatieve wijze meer vertellen over wijn maken en alles wat daar mee samenhangt. Afsluiten met een dansje onder de sterrenhemel? Ook dat mag.

Deze mooie, sfeervolle avond wordt aangeboden voor de prijs van € 85,00 per persoon inclusief wijnarrangement, muziek en informatie. In verband met de coronamaatregelen is er bij inschrijving de keuze uit een tafel met twee of vier personen. Er wordt een maximum van 50 gasten gehanteerd.

Aanmelden kan door een email te sturen naar info@botatuin.nl met de keuzes voor gerechten. Het totaal bedrag dient uiterlijk 27 augustus 2021 te worden overgemaakt op rekeningnummer NL96RABO0148454402 t.n.v. Stichting Botanische Tuin Kerkrade o.v.v. Diner in de tuin en de naam van inschrijver.

Houd de website en Facebook / Instagram pagina’s in de gaten voor alle evenementen van de Botanische Tuin Kerkrade.

De tuin

De Botanische Tuin Kerkrade is één van de 24 officiële botanische tuinen van Nederland. Tuinarchitect en planten-deskundige John Bergmans (1892-1980) ontwierp de tuin, die stamt uit 1939, in opdracht van de Staatsmijnen als recreatieplek voor de mijnwerkers en hun gezinnen. De tuin werd in de landschappelijke stijl aangelegd, met open en dichte ruimtes, slingerende wandelpaden, intieme zitplekken en verrassende doorkijkjes. Meer info: www.botatuin.nl 

Fotograaf
Pixabay
Wijnglas