Ontdek Parkstad op eigen tempo met 50PLUS Fietstocht

Dit najaar vindt de 12e editie plaats van de 50PLUS Fietstocht. Na elf succesvolle edities organiseren Heel Heerlen Beweegt, The Move Factory en gemeente Brunssum in samenwerking met belangenvereniging De Ouwe Hap dit najaar wederom de 50PLUS fietstocht.

De fietstocht is zeker geen wedstrijd, iedereen kan op zijn eigen tempo met stadsfiets of elektrische fiets de route rijden. Onderweg kan men genieten van de prachtige omgeving en de vele bezienswaardigheden die worden aangedaan. De tocht bestaat uit een vlak parcours van ca. 40 km waarbij zoveel mogelijk voor fietspaden is gekozen.

Vooraf inschrijven verplicht!

Om de coronamaatregelen te kunnen handhaven wordt er gestart in tijdssloten waarvoor u zich vooraf moet aanmelden. Ook zal er hierdoor geen gezamenlijke pauzeplek zijn. U ontvangt een tasje met versnapering voor onderweg zodat u zelf op ieder gewenste tijd en locatie een drankje en hapje kunt nuttigen.

U kunt zich inschrijven voor de tijdsloten 09.30 tot 10.00, 10.00 tot 10.30, 10.30 tot 11.00, 11.00 tot 11.30 of 11.30 tot 12.00 uur. Uiterlijke finishtijd is 17.00 uur. Vooraf inschrijven is verplicht i.v.m. coronawetgeving. Inschrijven via: https://themovefactory.nl/50-plus-fietstochtDe start- en finishlocatie is bij An d’r Put, Pastoor Scheepersstraat 3, te Landgraaf.

Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt € 5,- per persoon. Hiervoor ontvangt u:

  • een routebeschrijving;
  • een boekje met een beschrijving van alle bezienswaardigheden, die men onderweg tegenkomt en andere belangrijke zaken betreffende deze tocht;
  • versnapering voor onderweg;
  • een herinnering aan deze tocht;
  • technische verzorging onderweg (fietspech);

Het initiatief voor deze tocht wordt gestimuleerd door de gemeente Landgraaf, gemeente Heerlen en gemeente Brunssum in het kader van het sport en ouderenbeleid. Bent u nog geen 50PLUS maar u wilt wél deelnemen, informeer dan naar de mogelijkheden via fietstocht@themovefactory.nl

Heel Heerlen Beweegt
Fotograaf
Heel Heerlen Beweegt