Muziekavond met Politiekapel en Koperpoets in De Buun

Datum
Einddatum

Met trots presenteert Toneelvereniging Excelsior op 24 en 25 september aanstaande een avondvullend muzikaal programma in haar eigen theater de Buun. Het programma bestaat uit twee delen. De Politiekapel Kerkrade zal de avond beginnen en Koperpoets zal na de pauze het programma afsluiten.

Politiekapel: Alles Paletti?!

Politiekapel Limburg is een graag geziene gast bij tal van concerten, manifestaties en bijzondere gelegenheden. Van Staatsbezoek leden Koninklijk Huis tot volksliederen bij interlands, van concerten tot optredens op Koningsdag, zwaailichtendag en veteranendag. Met populaire mars- en blaasmuziek van o.a.Ernst Mosch tot Frank Sinatra en van ABBA tot Guido Henn staat zij garant voor vele uren muziekplezier. De kapel werd opgericht in 1952, staat onder muzikale leiding van dirigent Henk Haan en heeft haar thuishaven in de klankstad Kerkrade. Deze muzikale kameleon maakt deel uit van de Stichting Politiemuziek Nederland, de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen alsook de Klankstadfederatie

Kerkrade en is eenmalig in haar soort in de provincie Limburg. Laat u meenemen in de wereld van de blaasmuziek! Verdere informatie is te vinden op: www.facebook.com/politiekapel of www.politiekapellimburg.nl.

Koperpoets: Heroes For One Show

Helden in alle soorten en maten, superhelden, helden op sokken, gewone helden, tekenfilmhelden; een heldenshow van Brass Ensemble Koperpoets. Iedereen heeft wel een speciale held die vereerd wordt en in de nieuwste show van Koperpoets passeren al deze mogelijke helden de revue. De ongelofelijke verhalen van Mr. en Ms. Incredible, de avonturen van de tovenaarsleerling op Zweinstein, de verhalen van John Snow, helden van intergalactisch formaat, maar ook de wonderen van een superbijtje ontbreken niet. Naast deze supers, zijn er ook geweldige normale mensen. Zeker in deze (bijna) post-corona tijd mogen die niet ontbreken.

Koperpoets plaatst al deze helden op een voetstuk, alleen hopen dat ze er niet vanaf vallen! Opgericht als gelegenheidsformatie in 2006, groeide het ensemble snel uit tot een bijzonder muziektheater gezelschap en viert dus in 2021 haar 15-jarig jubileum. Theaters in Nederland, België, Duitsland, Engeland en ook China hebben de dames en heren reeds mogen ontvangen.

De muzikanten Ralf Driessens (trompet), Frank Aendekerk (trompet), Mirthe Pasmans (trompet), Jeroen van Thoor (Hoorn), Barbara Mehlkop (euphonium), Christof Banken (euphonium) en Marcel Boom (bastuba) hebben hun sporen in de Limburgse blaasmuziek ruimschoots verdiend. De regie is in handen van Tamara Shelp. De altijd herkenbare muziek wordt speciaal voor het ensemble geschreven door onder andere Rob Balfoort, Johan H. Dokter en hun bassist Marcel Boom.

Verdere informatie is te vinden op: http://koperpoets.nl. Tickets kosten € 10,-- per stuk en zijn per mail te bestellen via info@excelsior-kerkrade.nl. Aanvang 20.00 uur. Einde voorzien rond 22.15 uur. Er zijn maar 85 plekken per avond beschikbaar in de Buun, dus wie het eerst komt, het eerst maalt.

Fotograaf
Pixabay
Trompet