IVN Voerendaal organiseert wandeling met activiteiten

Een wandeling van 5 km (kinderwagenvriendelijk) voor jong en oud door Ransdaal en Craubeek. IVN Voerendaal heet je welkom op de Spoorstraat en stuurt je met de nodige uitleg en een routebeschrijving op pad. Vervolgens volg je op eigen gelegenheid de speciaal uitgezette route.

Kom bij hoeve Kaardenbeek meer te weten over het landschap, de natuur, uilen en de bokkenrijders. Geniet van een ijsje onderweg van Cherry's ijsbus. Bij De Zevensprong staat de WML-bus voor een verfrissend glaasje water. Luister naar het (drink)waterverhaal en doe mee met het waterspel over waterleidingen aanleggen. Bekijk het insectenhotel in de mergelwand, maak een tekening van het landschap of kom meer te weten over de mogelijke zonneweides. De route is aangevuld met de Bokkenrijders boeken van Arthur Moonen, een optreden van Ritmo, gedichten van dorpsdichter Peter Crombach en een hapje en drankje van Mannen achter de Pannen.

Deelname is op eigen risico. Parkeren kan op straat in Ransdaal, maar kom vooral op de fiets of te voet. Bij aanhoudende regen wordt het evenement afgelast.

Voormalig voetbalveld • Spoorstraat • Ransdaal • 14.00 - 17.00 uur • entree gratis • reserveren niet nodig

Pompstation
Fotograaf
IVN Voerendaal