Diamanten echtpaar Krijntjes gefeliciteerd door burgemeester

Het diamanten paar Frans (81) en Marly Krijntjes-Grooten (79) zijn samen al sinds carnaval 1956 onafscheidelijk. Burgemeester Petra Dassen-Housen ging bij het echtpaar langs om namens het gemeentebestuur felicitaties over te brengen en een boeket bloemen te overhandigen.

De eerste ontmoeting van het het diamanten echtpaar Krijntjes vond plaats in 1956 tijdens een rondje Sarool in Heerlen. Na de kennismaking ging het stel dansen in het Streeperkruis in Schaesberg aan de Hoofdstraat. De jonge electricien van de mijn Julia viel als blok voor haar. De liefde bleek al gauw wederzijds. Met de fiets reed hij naar het woonadres van zijn geliefde Marly Grooten en maakte kennis met haar ouders.

De grote hobby van Frans is accordeon spelen. Hij is met zijn dochter Monique veertig jaar lid van de Accordeonvereniging Kerkrade. Vroeger was hij accordeonist bij de Boerenkapel Schaesberg. Op 29 augustus 1961 werd het paar in Schaesberg voor de wet getrouwd. Voor die tijd werkte Marly op het kantoor van de Ambachtschool in Heerlen. Destijds moest een vrouw haar baan na het wettelijk huwelijk opzeggen. In 1962 moest Frans Krijntjes de dienstplicht vervullen. Zijn vrouw is toen een Vivo kruidenierszaak begonnen in de Schaesbergstraat in Terwinselen. 

Veertig jaar hebben Frans en Marly de winkel bestierd. Een gewapende winkeloverval gebeurde, die het winkeliersechtpaar liet besluiten om met de Vivo te stoppen. De in Susteren geboren Frans en de in Chevremont geboren Marly werden in 1967 ouders van dochter Monique en grootouders van twee mooie meiden van 18 en 23 jaar. In besloten kring wordt het feest met een uit etentje gevierd.

Diamanten echtpaar
Fotograaf
Peter Trompetter