Studente Bo (22) schrijft poëzieboek ‘Woorden voor jou’

De 22-jarige Bo Bazen is studente communicatie & multimedia design. Onlangs was haar boekpresentatie in de HuB Bibliotheek in Kerkrade. Wethouder Jo Schlangen ontving uit handen van de schrijfster het eerste boek, dat hij overigens zelf heeft betaald!

Bo Bazen heeft een talent en plezier voor het schrijven van poëzie. Ze mocht van school een artistiek werkstuk creëren. De studente mocht zelf bepalen hoe ze de gedichtenbundel ging invullen. Passie, ambitie en visie heeft geleid tot inspiratie en succes. Na een goede planning kwam haar boekwerk tot leven.

Voor haar  minor, Artistic Needs, was het de bedoeling van Bo Bazen om als creatieveling te bedenken waar volgens haar behoefte naar is. Bo was benieuwd naar wat woorden, verhalen, poëzie en tekst in het algemeen voor een effect hebben op mensen. Wat het gevoelsmatig met hen doet en wat het teweeg brengt. De grote vraag was vooral: wat maken woorden los in ons en als het effect heeft, kunnen we dat dan niet veel meer in de praktijk brengen en doorvoeren? Met deze gedachte wist Bo dat het een poëziebundel werd.

Dit werk wilde Bo Bazen samenstellen om verschil te maken, iets bij te dragen en vooral houvast te creëren. Omdat ze uit eigen ervaring weet wat woorden met je kunnen doen. We hebben ze namelijk allemaal nodig. Woorden speciaal voor jou, die je raken. En hopelijk draagt woorden voor jou iets bij aan een groter geheel. Woorden voor jou kost €9.99 en is nu nog verkrijgbaar bij Bo Bazen. Hopelijk liggen de boekjes ook snel in de boekenwinkels in Kerkrade. Ook kun je een exemplaar in de bieb vinden. 
 

Poëziebundel Peter Trompetter
Fotograaf
Peter Trompetter