Dierenweide Lotbroek in Hoensbroek op afspraak geopend

Twee echtparen, Marianne en Jan, Anja en Marcel, woonachtig in de Lotbroekerweg en aangrenzend aan een braakliggend terrein hadden een idee aan Vincio Woningcorporatie geopperd.

Zij wilden samen enkele Alpaca’s, herten en geiten kopen en verzorgen als zij het terrein mochten exploiteren en onderhouden. Vrij snel werd een overeenkomst door partijen getekend en de klus kon beginnen met onder andere nachthokken. In 2017 heeft het project door omstandigheden ongeveer 1 jaar stilgelegen maar eind 2018 is weer met volle overtuiging verdergegaan. In april 2019 was de officiële opening. Op facebook kunt u de start van Dierenweide volgen van 2014 tot heden.

Dierenweide Lotbroek is een privé-initiatief en met de nodige vrijwilligers is het project omgetoverd tot een begrip. Grote groepen met kinderen van diverse scholen in Hoensbroek en hun begeleiders genieten inmiddels met volle teugen als ze met alpaca's wandelen. De knuffelsessies met een geit of kip zijn vaak de hoogtepunten van de dag. Dieren hebben zeker een positieve invloed op de mens. Hoe vaak komt het voor dat een kind een alpaca, geit, hert of zelfs een kip aait. Ouders of oma’s en opa’s genieten duidelijk als zij onder het genot van een kopje koffie de kleintjes zien glunderen.

Tot eind maart 2022 is de Dierenweide in principe gesloten voor publiek, maar mocht u toch een bezoekje willen brengen kan dit natuurlijk. Een afspraak maken met Marianne of Marcel is wel nodig en financieel steunen is altijd mogelijk. Tijdens de winterperiode gaan, Marianne, Anja, Marcel, Henk, Kitty, Linda, Paul, Lia, Cor, Amanda, Angie nog de puntjes op de i zetten om in april 2022 de Dierenweide "up to date" aan u te presenteren. Zonder de enorme steun van deze vrijwilligers dit project nooit tot stand gekomen.

Dierenweide Lotbroek
Fotograaf
Dierenweide Lotbroek