Limburgse innovaties gezocht voor circulaire expositie

Voor een nieuwe tentoonstelling die van april tot en met september 2022 te zien is in de Innovatiegalerij is Discovery Museum in Kerkrade op zoek naar actuele, circulaire innovaties uit Limburg.

Ontwerpers, studenten, bedrijven en andere organisaties zijn van harte uitgenodigd hun innovatieve, circulaire concept, product of dienst aan te melden voor de Innovatiegalerij. Uit de inzendingen maakt Discovery Museum een voorselectie, waaruit publiek online de meest aansprekende innovaties kiest. Twaalf innovaties krijgen vervolgens een plek in de Innovatiegalerij. Aanmelden van de circulaire innovaties kan tot begin december via het formulier op de website.

De Innovatiegalerij van Discovery Museum toont projecten, producten en diensten die een mogelijk antwoord geven op grote en kleine vraagstukken, waar we ons als mensheid voor gesteld zien. Ieder half jaar staat een ander thema centraal. Voor voorjaar en zomer 2022 wil Discovery Museum met het thema “circulair” laten zien welke innovaties er gedaan worden in de directe regio.

Van de twaalf innovaties die te zien zullen zijn in de expositie worden een aantal opgenomen in de meest recente deelcollectie van Discovery Museum: Limburgse innovaties. De selectie hiervan wordt gedaan met co-collectionering, een in opkomst zijnde manier van collectioneren, waarin het publiek een belangrijke stem heeft. Hier maakt het museum in aanloop naar de opening van de expositie meer over bekend.

Innovatie Pixabay
Fotograaf
Pixabay