Martin de Beer herkozen als lijsttrekker VVD Heerlen

De leden van VVD Heerlen hebben wethouder Martin de Beer wederom gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Op nummer twee staat raadslid Marc van den Berg en op nummer drie nieuwkomer Dico IJzerman. Ans Winkens is lijstduwer.

Martin de Beer is sinds 2014 wethouder in Heerlen namens VVD en D66 voor Economische Zaken, Werkgelegenheid en Sport. Eerder zat hij in de Heerlense gemeenteraad en in Provinciale Staten namens de VVD. Als wethouder zet Martin de Beer zich voornamelijk in om meer bedrijvigheid en meer banen te creëren. Zo zijn er in de afgelopen vier jaar in Heerlen vele nieuwe winkels en horecazaken gestart, zijn er honderden banen bijgekomen op de bedrijventerreinen en zijn er dan 1.000 mensen succesvol uit de bijstand naar een baan bemiddeld.

Op nummer twee van de kandidatenlijst staat zittend raadslid en fractievoorzitter Marc van den Berg, bedrijfsmakelaar en bestuurslid van MKB-Parkstad. Marc van den Berg blijft zich inzetten voor het verder verbeteren van het ondernemersklimaat en het contact tussen gemeente en ondernemers. Het centrum van de stad en wonen zijn andere belangrijke speerpunten.

Op nummer drie van de kandidatenlijst staat Dico IJzerman. Dico is manager bij de Stichting Levantogroep en bestuurslid van het cultuurhuis Heerlen. Bijzondere aandacht gaat uit naar de Heerlense cultuur en een evenwichtig sociaal werkveld.

Zittend raadslid Ans Winkens, raadslid sinds 2001, heeft met de vaststelling van de kandidatenlijst de ereplaats gekregen als lijstduwer. De kennis en ervaring van Ans Winkens zorgen er voor dat Heerlen blijft werken aan een Heerlen als prettige woonomgeving met goede voorzieningen voor jong en oud.

Op nummer vier staat Ruud Kockelkorn, ICT-ondernemer en voormalig VVD-raadslid in de periode 2011-2014. Aloys Bruggeman is accountant en vastgoedondernemer en de nummer vijf op de lijst. Op nummer zes staat nieuwkomer Benjamin Velge, student en bestuurslid in diverse onderwijsgremia.

Martin de Beer
Fotograaf
VVD Heerlen