Heerlen komt met online agenda voor uitjes in de gemeente

Achter de schermen is de afgelopen maanden door Heerlen Mijn Stad en de gemeente gewerkt aan de ontwikkeling van een online agenda met Heerlense 'uitjes'. De UITagenda werd op 9 december met de start van het evenement Wintertijd op het Pancratiusplein gelanceerd. Het overzicht is nu nog beperkt door de coronamaatregelen, maar laat wel in een oogopslag zien welke activiteiten wel doorgaan. Wethouder Jordy Clemens vindt de UITagenda een belangrijke aanwinst voor Heerlen als evenementenstad. "We willen het culturele aanbod op één plek overzichtelijk samenbrengen. Makkelijk voor inwoners en bezoekers. Maar de UITagenda en bijbehorende website van Heerlen Mijn Stad maken ook onze evenementen en culturele instellingen beter zichtbaar."

Heerlen Mijn Stad hield al sinds jaar en dag een online evenementenagenda bij voor het centrum van Heerlen. Deze is nu uitgebreid naar de hele gemeente en naast evenementen vind je hier nu ook tentoonstellingen, voorstellingen en andere activiteiten zoals streetart-tours terug. Dit alles in een geheel nieuw jasje en met handige zoekfilters, gemak dient immers de mens. Met deze UITagenda laat Heerlen zien dat de stad een 'podium' van formaat is, waar werkelijk elke week wel iets te doen is op cultureel vlak.

Heerlen Mijn Stad beheert en presenteert de UITagenda. Mocht er onverhoopt een activiteit of evenement ontbreken dan kan dit via de website ingestuurd worden. De UITagenda is te vinden op de vernieuwde website van Heerlen Mijn Stad.

Heerlen Pancratiusplein
Fotograaf
Pixabay