Engel en kameel gestolen uit kerststal Clemensdomein

"Vrede op aarde aan de mensen van goede wil! Dat zongen de engelen in de kerstnacht, maar helaas is onze boodschapper, de engel bij de kerststal, deze dagen verdwenen". Dat meldt de Facebookpagina van het Clemensdomein uit Brunssum.

"Natuurlijk hopen we dat deze engel even is gevlogen en dat de persoon, die deze per ongeluk heeft meegenomen, een engelbewaarder heeft en hem terughangt bij de kerststal naast de Lourdesgrot.

Naast de engel is ook de kameel verdwenen. Dat waren de twee grootste en zwaarste beelden uit onze Kerstgroep. We hopen dat de bezitter van deze beelden deze nacht tot inkeer komt en ze terugbrengt. Na de kerstdagen gaan we de beelden van twee bewakingscamera’s, die we afgelopen zomer hebben moeten plaatsen, uitlezen.

We hopen echter dat dit niet nodig hoeft te zijn en ze morgen op hun plek staan. Jullie zullen begrijpen dat onze vrijwilligers, die dagen aan de kerststal gewerkt hebben, enorm teleurgesteld zijn. De betekenis van het Vredeslicht, dat ernaast in de Lourdesgrot brandt, is toch nog niet voor iedereen betekenisvol. Vrede op aarde!"

Het Clemensdomein Oud Merkelbeek is een rijksmonument en is gelegen in de gemeente Brunssum bij de grens met Beekdaelen. Dit rijksmonument omvat het oude Clemenskerkje, de Lourdesgrot, het grafmonument van de baron de Negri en een stukje oude kloostermuur.

In de nacht van dinsdag 21 december op woensdag 22 december sloegen dieven toe bij een kerststal in Rott, een buurtschap van Vaals. Ze namen kerstverlichting en een aantal beelden mee. De bewoner is emotioneel zwaar geraakt door de diefstal omdat hij de kerststal samen met zijn inmiddels overleden vrouw altijd opzette. 

In het Gelderse dorp Loil in Gelderland werd op zaterdag 25 december een levensgroot schaap en een tv gestolen uit een kerststal.

Kerststal
Fotograaf
Pixabay