Mijn Brunssum opent kleine expositie

Auteur
Mijn Brunssum

Met ingang van 19 september zal Heemkundevereniging Mijn Brunssum zich weer iedere zaterdag presenteren in het pand Kerkstraat 59 (tegenover de Hema). U bent dan van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur. Wij starten met het thema “Vondsten en fossielen”. 
De fotowand zal u meenemen naar opgravingen van ons rijke mijnverleden. En, om u helemaal in de sfeer te brengen richten wij tevens een kleine expositie in van fossielen en vondsten uit die periode.

Nostalgisch hofje
In onze etalage treft u het nostalgisch hofje aan: een blik in de etalage méér dan waard! Je waant je in de tuin van je grootouders! Opa’s klompen staan naast de deur. Het is alsof hij net naar binnen is gegaan voor een welverdiende kop koffie na een paar uur zwoegen in de tuin. Dan stap je zo maar een woonkamer in zoals die 60-70 jaar geleden uit had kunnen zien: een plekje om even lekker te zitten en met de mensen van de heemkundevereniging te babbelen over het Brunssum van vroeger.

Mijnverleden
In een andere hoek beleeft u ons rijke mijnverleden. En dan kun je zo doorlopen naar de expositie en fotowand die een prachtig beeld weergeven van ons mijnverleden met vondsten uit opgravingen en fossielen.

De sfeer van vroeger
Het is geen uitgebreide tentoonstelling waar je uren door heen kunt dwalen, maar het is interessant genoeg om een kijkje te nemen. “Op deze manier willen wij Brunssum en haar inwoners de sfeer van vroeger en dit thema laten proeven”, aldus voorzitter Jos Knubben.

Informatie
Iedere zaterdag kunt u in het pand Kerkstraat 59 terecht van 11.00 tot 15.00 uur. Het is weer de moeite waard, u bent van harte welkom!

Expositie van Mijn Brunssum
Fotograaf
Mijn Brunssum